Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 05 01 Meninių darbų paroda Kaunatavos ir Varnių bibliotekose

2011 05 01 Meninių darbų paroda Kaunatavos ir Varnių bibliotekose


Balandžio mėnesį Kaunatavos biblioteką pasiekė Žemaitijos kolegijos Telšių fakulteto dailes ir technologijų specialybės I – IV kursų studentų darbų paroda (dėstytoja Salomėja Udovičienė), kurioje buvo įvairiausiomis technikomis atlikti darbai. Tai žgutų nėrimas, batika, tapyba ant šilko, vilnos vėlimas, avalonai, pynimas iš laikraščių, dekupažas, ranku darbo popierius. Visą mėnesi Kaunatavos bibliotekos lankytojai, o jų buvo tikrai nemažai, galėjo pasigrožėti paroda, pasisemti idėjų. Visiems nuotaiką kėlė ant palangės susėdęs veltų nykštukų kvartetas ( I kurso studentė L. Baltrušaitytė), nuotaikingomis spalvomis akį džiugino tapytas namelis (I kurso studentė M. Liatukaitė), daug nuostabos sukėlė avalono stalinė lempa (III kurso Tamošauskienė Aldona), o popieriaus

angelai su sudžiovintais augaliukais atrodė tokie paprasti ir tokie nerealūs...(Astos Bakšinskienės diplominis darbas). Bežiūrint į tiek daug darbų ir technikų kilo noras ir patiems kažką daryti, tad su dideliu nekantrumu laukiame atvykstant dėstytojos į biblioteką. Ji prižadėjo visus norinčius pamokys retokos technikos – kalkogrfikos (nuotraukos perkėlimas ant audinio).  

Žinia apie įdomią parodą pasiekė ir Varnių koleges, tad iš Kaunatavos paroda išvyko į Varnius, kur birželio 2 d. bibliotekoje bus pristatyta. Į parodos pristatymą atvyks ir vadovė Salomėja Udovičienė.

 
Savanoris bibliotekoje