Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 10 21 Atvirų durų dienos

2011 10 21 Atvirų durų dienos


Vaikų literatūros skyriuje tapo tradicija kasmet spalio mėnesį organizuoti atvirų durų dienas antrokams.

Pirmieji vaikų bibliotekoje apsilankė V. Borisevičiaus katalikiškos gimnazijos antrokai, kurie atėjo lydimi savo mokytojos Linos Narvydienės.

Vaikus bibliotekoje pasitiko Pepė Ilgakojinė ir berniukas Žiniukas ( Žemaitijos kolegijos studentai) . Susipažįstant buvo išdalintos bibliotekos naudojimosi taisyklės. Bendraujant su vaikais, paaiškėjo, kad kai kurie į biblioteką atėjo pirmą kartą, todėl jiems buvo parodyti visi bibliotekos skyriai, papasakota, kaip galima tapti skaitytoju, kaip elgtis bibliotekoje, supažindinta su populiariausiomis vaikiškomis knygomis. 

 Didžiausią šurmulį renginio metu sukėlė pasirodžiusios Pelės, kurios prisistatė kaip gyvenančios bibliotekoje. Pelės vaikams pateikė daug klausimų iš savo gyvenimo bibliotekoje. Vaikai iškilmingai prisiekė būti gerais skaitytojais, gražiai elgtis su knygomis.

Po renginio vieni vaikai suskubo prie lentynų ieškoti naujų nuotykių, paslapčių, stebuklų ir išminties lobių, kiti jaunieji bibliotekos lankytojai dar ilgai bendravo su Pelėmis, berniuku Žiniuku ir Pepe Ilgakojine, kurie papirko šiltu ir nuoširdžiu bendravimu. Vaikams patiko kolegijos studentų-personažu- bendravimas, gebėjimas visus įjungti į žaidimus ir linksmybes.

Renginį pravedė Žemaitijos kolegijos kultūrinės veiklos vadybos antro kurso studentai: Lina Krajinaitė, Ieva Pocevičiūtė, Ilona Petrauskaitė ir Vytautas Urnikis. Visi popietės dalyviai gavo dovanėlių. Po renginio vaikai apžiūrėjo kokių knygų yra bibliotekoje, dalis antrokų tapo bibliotekos skaitytojais.

Bibliotekos darbuotojos džiaugiasi, kad skaitytojų gretos pasipildė naujais skaitytojais ir dėkoja Telšių Žemaitijos kolegijos studentams Linai, Ievai, Ilonai, Vytautui ir jų dėstytojai Alinai Mišeikytei už renginius organizuojant atvirų durų dienas.

Vaikų lit. sk. ved. Rūta Savickienė

 
Savanoris bibliotekoje