Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » iki 2010 » 2007 12 10 Suaugusiųjų švietimo savaitės renginiai Kaunatavoje

2007 12 10 Suaugusiųjų švietimo savaitės renginiai Kaunatavoje

2007 11 25 Kaunatavos kaimo bibliotekoje. Renginiai, skirti 2007 m. suaugusiųjų švietimo savaitei

 „Mokykimės kartu“.

Užsiėmimas "Mano vaikystės šiaudinai žaislai"

 zaislai is siaudu

 J. Šilinskienė skaito savo poeziją (moteris baltu megztuku)

 poezija

 E. Urbonienės paroda "Tyškių apylinkės kultūros paveldas"

 paroda paveldui

 

 Laukdami baltos žiemos...

 

Laukdami baltos žiemos, Kaunatavos kaimo bibliotekoje šurmuliavo suaugusių švietimo savaitės „Mokykimės kartu“ dalyviai. Šių metų savaitės idėja buvo mokytis kartu anūkams, vaikams ir seneliams. Gal būt ne visi planuoti renginiai pavyko, tačiau savaitė atnešė daug puikių akimirkų ir siurprizų. Smagu buvo kartu dalyvauti praktiniame užsisėmime „Mano vaikystės šiaudiniai žaislai“, kur šienas per pusvalandį pavirto į paukštį, avinėlį ar net angelą. Užsiėmime dalyvavusiai močiutei Reginai ne kiek neatsiliko anūkai Tomas ar Lukas. O Modestas paukštį surišo kaip dovaną močiutei, kuri jį augina. Močiutė Zofija su didele meile ir užsispyrimu anūkui Lukui surišo avinėlį, mat Lukas gimęs po šiuo ženklu. Darbai sudėti į parodą, visą savaitę džiugino bibliotekos lankytojus ir pačius meistrus.

  Tai ne vienintelis užsiėmimas vykęs per šią savaitę. Atidarytos fotografijų parodos „Kaunatava senose nuotraukose“,  bei Editos Urbonienės „Tryškių apylinkės kultūros paveldas“.

Didžiausiu siurprizu tapo, jog į savaitės apibendrinimą atėjusi kaunataviškė Jadvyga Šilinskienė atsinešė išleistą savo poezijos knygą. Klausėmės ir negalėjome atsistebėti, kaip tikslai ir iki skausmo pažystamas kraštovaizdis sugulė į poetės eilėraščius, o pažystamų vardai taip tinka poezijos posmuose. Džiaugėmės savo kraštietės sugebėjimu ir, kad parodė jog gyvendamas vienkiemyje, kartu su nemažu būriu savo keturkojų augintinių, gali padaryti tai, kas tau miela, kas džiugina sielą, kad darbai neužgožia noro išreikšti save.

Prasminga, jog suaugusių švietimo savaitė „Mokykimės kartu“, pakvietusi susiburti ir pabendrauti atnešė daug nuostabių, nepakartojamų akimirkų ir pamokų.

 

 
Savanoris bibliotekoje