Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » iki 2010 » 2008 11 27 Užbaigtas projektas vaikams

2008 11 27 Užbaigtas projektas vaikams

 Vaikų literatūros skyriaus projektas baigėsi

pele

   parsiukai

     Trys paršiukai mokėjo sudominti

          knygelėmis visus vaikus 

  
 

uzdarymas    turizmas

Projektas ,,Knygų turizmo agentūra ,,Pasidalinkime atradimais“

 

   K. Praniauskaitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius  baigė skaitymo skatinimo projektą ,,Knygų turizmo agentūra ,,Pasidalinkime atradimais“. Projektu  siekiama paskatinti pradinių klasių moksleivius ir jų šeimos narius skaityti daugiau. Tai projektas, kuriame dalyvavo visi, kurių veikla susijusi su knyga ir jos populiarinimu. Bibliotekininkai, mokytojai, buvo kviečiami ir skatinami įsijungti tėvai, bendruomenės nariai. Projekto renginius padėjo  populiarinti pagrindinis partneris TKC (Telšių  kultūros centras). Jie parengė nuotaikingą muzikinę programą pagal pasaką „Trys paršiukai“ .

        Balandžio-spalio mėnesiais, trys linksmi paršiukai aplankė 10 kaimo bibliotekų ir mokyklų: Ryškėnų, Žarėnų, Varnių, Viešvėnų, Luokės, Kaunatavos,  Buožėnų,  Nevarėnų,  Degaičių, Tryškių. Paršiukų  kelionės tikslas - vaikų skaitymo skatinimas. Renginio metu vaikai kartu su paršiukais keliaudavo po įvairias šalis ir  visose kelionėse lydėdavo knygos. Vaikams labai patiko kultūros centro darbuotojų-trijų paršiukų-bendravimas, gebėjimas net pačius nedrąsiausius įjungti į ratelius, žaidimus ir linksmybes.
           Kartu su savimi Paršiukai vežėsi geriausių  ir gražiausių knygų lagaminus, bei knygų krepšelius, kurie seniūnijoje paliekami mėnesiui.

          Lapkričio mėnesį buvo surengta nuotaikinga baigiamoji šventė. Joje dalyvavo visų aplankytų kaimų ir mokyklų aktyviausi jaunieji skaitytojai, bibliotekininkių pagalbininkai mokytojai. Baigiamajame skaitymo skatinimo renginyje apdovanoti 44 aktyviausiai skaitę vaikai ir prie jų skaitymo populiarinimo prisidėję mokytojai. Jiems buvo padovanotos knygos, o visiems dalyviams-skaitymo metams skirti knygų skirtukai, pavaišinti saldumynais ir vaisiais.

         Projekto eigoje surengta 12 renginių, kuriose dalyvavo apie 1000 vaikų. Po Telšių rajoną keliavo 3 lagaminai ir 8 knygų krepšiai, šias knygas skaitė 713 vaikų. Knygos iš lagaminų išduotos 2963 kartų. Užsirašė 79 nauji skaitytojai.

          Kaimo bibliotekos, gavusios knygų lagaminą, surengė 61 renginį,  kuriose dalyvavo 1468 vaikai.

        Vykdant skaitymo skatinimo programą bibliotekos aktyviai bendradarbiavo su vietos bendruomene, mokyklomis, darželiais, dienos centrais, socialiniais darbuotojais, tėvais.

        Telšiuose mažiesiems skaitytojams profesionalių aktorių trupė ,,Teatriukas“ atliko teatralizuotą skaitymą ,,Kalvio pasaka“.

         Projekto sėkmę lėmė ne tik lėšos, bet ir žmonių  įdėtas darbas. Be sėkmingo bendradarbiavimo su Telšių kultūros centru, mokyklomis ir darželiais projektas nebūtų  toks sėkmingas ir pritraukęs tiek dalyvių. Taip pat tai didelis indėlis rajono seniūnijų bibliotekininkų, kurie buvo atsakingi už vaikų atvykimą į lagamino sutiktuves, knygų išdavimą ir grąžinimą. Jie taip pat su mokytojais rengė skaitymą skatinančius renginius.

         Projektas buvo skirtas Skaitymo metams pažymėti, tačiau jo veikla tęsis ir kitais metais. Projektas, daugelį mažųjų skaitytojų  pakvietęs į knygų pasaulį, parodė įdomią ir turiningą laisvalaikio praleidimo galimybę.

 

 

K.Praniauskaitės VB vaikų lit.sk.ved.            Rūta Savickienė

 
Savanoris bibliotekoje