Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » Diskusija ,,Knyga ir aš‘‘

Diskusija ,,Knyga ir aš‘‘

Diskusija ,,Knyga ir aš‘‘

2013-04-02 16 val. Varnių miesto filiale vyko diskusija ,, Knyga ir aš'' skirta Tarptautinei vaikiškos knygos dienai paminėti. Joje dalyvavo negausus 2-6 klasių mokinių būrelis. Vaikai diskutavo kas jiems svarbiau – kompiuteris ar knyga, ką reiškia knyga jų gyvenime, dalijosi įspūdžiais apie perskaitytas knygas.

Ketvirtokas Valentas Gotautas šiemet jau perskaitė 10 knygų. Iš jų jam labiausiai patiko autorės Knister ,,Ragana Lilė''. Jis mėgsta skaityti knygas, bet ir nepraleidžia progos pažaisti kompiuterinių žaidimų.

Penktokė Ieva Petraitytė nuo šių metų pradžios perskaitė 15 knygų, labiausiai patiko M. Witcher ,,Aštuntosios natos paslaptis'', nes joje daug burtų, paslapčių. Ir lietuvių liaudies pasakų rinkinys ,,Laputės kūmutės gudrumėliai''.

Šeštokė Evelina Genytė skaito knygas nuo pirmos klasės ir skaityti labai mėgsta. Skaitydama ji užsimiršta ir keliauja kartu su knygos herojais. Knygų skaitymas Evelinai, tai puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Šiemet ji jau perskaitė 32 knygas. Labiausiai patiko I. Abedi ,,Slaptoji Lolos misija''. Evelina mieliau renkasi knygą nei kompiuterį.

Pabaigoje, vyr. bibliotekininkė Vida Krenciuvienė, perskaitė eilėraštį ,,Ateikit,-niekad neapvilsiu'' iš M. Vainilaičio knygos ,,Varlio varteliai''. Tai lyg savotiškas kvietimas ateiti į biblioteką, kuri niekada neapvils. Džiugu, kad dar yra daug vaikų, kuriems knyga yra reikalinga.

Varnių miesto filialo vyr. bibliotekininkė Zita Macienė

 
Savanoris bibliotekoje