Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » Kaunatavos bibliotekoje sparnuota gerumo akcija

Kaunatavos bibliotekoje sparnuota gerumo akcija

Kaunatavos bibliotekoje sparnuota gerumo akcija

Balandžio 12-osios popietę Kaunatavos bibliotekoje prasidėjo smagiai ir pilna įvykių.

Ta dieną iš pat ryto buvo karūnuota skaitomiausia 2013 m. bibliotekos knygutė. Skaitomiausios knygutės rinkimai vyksta kasmet ir tai tradicinė bibliotekos Tarptautinės vaikų knygos dienos dalis. Šiemet skaitomiausia tapo Kinster „Ragana Lili". Už ją balsavo daugiausiai mažųjų skaitytojų. Per savaitę vykusius rinkimu net 21 skaitytojas nusprendė, kad tai geriausia perskaityta knygelė.

O vėliau visi rinkosi į ilgai lauktą susitikimą su dailininke ir pasakų vaikams rašytoja Sigute Ach. Renginio metu autorė kartu su dalyviais kūrė instaliaciją „Angelų sodas", sudarytą iš daugybės sparnuotų Gerumo angelų.

Per susitikimą Sigutė Ach kvietė visus susirinkusiuosius kurti savo Gerumo angelus. Jos manymu, nereikia pinigų, kad pasakytum „myliu", „sveikinu" ar „apkabinu". Šiuos žodžius galima ištarti garsiai arba užrašyti ant savo rankomis gaminto sparnuočio. „Mes galime vienas kitam dovanoti džiaugsmo ir šviesos simbolį – Gerumo angelą, o jis primins, kad kiekvienas nori mylėti ir būti mylimas, apkabintas, brangus", – kalbėjo ji. Todėl dailininkė ragino iš popieriaus iškirptus Gerumo angelus dovanoti tiems, kurių akys liūdnos, arba tiems, kurie linksmi, taigi tiems, kuriems to labiausiai reikia. Ir dar Sigutė Ach atskleidė paslaptį – reikia „bent po vieną mažą angeliuką nešiotis vidinėje kišenėje – sau".

Vaikiškų knygų iliustratorė ir unikalių atvirukų autorė ne tik papasakojo apie Gerumo angelų prasmę, bet ir parodė, kaip juos pagaminti iš popieriaus. Abejingų Sigutės Ach kvietimui nebuvo. Ir Gerumo angelų medis bematant pražydo – vienas angelas tūpė šalia kito, o ant jų sparnelių liejosi vaikų ir suaugusiųjų mintys, palinkėjimai, meilė... Instaliacijos „Angelų sodas" kūrėjais tapo ne tik Kaunatavos pagrindinės mokyklos moksleiviai, bet ir bibliotekos vyr. bibliotekininkė Vilija Jocienė, Telšių r. sav. K. Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė, poetės Irena Daubarienė ir Ieva Sigita Naglienė, Žemaitijos kolegijos Telšių fakulteto dėstytoja Aušra Rimkutė, svečiai iš Akmenės bei Tryškių, Kaunatavos bendruomenės nariai. Mažiausiam dalyviui Vaidutis vos penkeri, tačiau angeliuką jis nupiešė pats, nenaudodamas jokio šablono...

„Gerumo angelų akciją" menininkė kartu su leidykla „Nieko rimto" pradėjo 2012 m. gruodžio mėnesį. Šia iniciatyva Sigutė Ach visus kviečia mažinti masinį vartojimą ir prisiminti tuos, kurie visus metus buvo šalia mūsų.

Kaunatavos bibliotekoje pražydęs „Angelų sodas" dar ilgai jos lankytojams primins, kad kiekvienas nori mylėti ir būti mylimas, apkabintas, brangus ir kad kiekvienas nebijotų svajoti „niekorimtiškai".

O liepos mėnesį bibliotekoje bus atidaryta ir Sigutės Ach keliaujanti knygučių iliustracijų paroda.

Aušra Rimkutė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje