Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » Nacionalinės bibliotekos atgrasiai Kaunatavos filiale

Nacionalinės bibliotekos atgrasiai Kaunatavos filiale

Nacionalinės bibliotekos atgrasiai Kaunatavos filiale

Nacionalinė bibliotekų savaitė su šūkiu „Nežinai? Pėdink į biblioteka" Kaunatavos bibliotekoje nuaidėjo net keletu renginių.

Savaitės atidarymą skirtas P. Mašioto 150 m. pradėjome netradiciniu renginuku „Į biblioteką ateina šuo" į kurį pakvietėme Kaunatavos mokyklos mažiausius mokinukus. Nors visi buvo perspėti, kad ateis šuniukas, vaikai buvo nusiteikę pabendrauti su aktoriumi ir ateidami svarstė kas jis bus ir ką parodys, tad kiek nuostabos buvo kai atėję sutiko didžiulę juodą mešką niufaundlendę Pūgą. Šuo nors ir didelis, specialia apmokytas bendrauti, nesukėlė jokios baimės, o ir legenda apie niūfaundlendų atsiradimą labai visus sužavėjo. Vaikams labai norėjosi gražiai paskaityti iš Mašioto knygelės „Kai knygas draudė", nes Pūga taip pat pademonstravo jog moka skaičiuoti ir klauso komandų. Jos šeimininkė Jurgita Einingienė iš Tryškių miestelio su Pūga priklauso Lietuvos kaniterapijos asociacijai ir jau ne pirmą kartą važiuoja į susitikimus, tad turi patirties bendraudama su auditorija ypač vaikais bei žmonėmis su negalia. Dar ilgai po renginio vaikai nesiskirstė, o ir Pūgai patiko toks dėmesys, tad teko prižadėti, kad tai ne paskutinis jos apsilankymas Kaunatvos bibliotekoje. Be to Pūga apdovanojo daugiausiai knygučių perskaičiusius vaikus ir įsteigė savo prizą tam, kas perskaitys daugiausia knygelių per vasarą.

Kitą dovana Nacionalinės bibliotekų savaitės metu skaitytojams buvo Tryškių kultūros centro vaikų vaidintojų grupės „Pelėdžiukai" parodytas spektaklis pagal J. Degutytės pasaką „Pelėdžiuko sapnas". Tai vaidintojams buvo pirmas pasirodymas ne savo scenoje, tad jaudulio buvo nemažai. Bet nemažai ir aplodismentų, nes spektaklius nuotaikingas, su dainelėmis ir šokiais. Vėliau vaidintojai sugūžėjo į biblioteką kur iškirpo ir pakabino po angelą Sigutės Ach pradėtame „Angelų sode", parašydami geriausius linkėjimus, kurie šilumą skleidžia visiems atėjusiems į biblioteką.

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu taip pat startavo projektas „Skaitymas: sėkmė ir džiaugsmas". 1- 10 klasių mokiniai supažindinti su konkurso sąlygomis. Jei pagal pateiktus knygų sąrašus skaitys knygas, rašys joms recenzijas ir pieš iliustracijas. Tądien iš bibliotekos fondų paimta labai daug knygų, kurias turėjome iš pateiktų projekto sąrašų. Dar laukiame papildymo, pagal mūsų trūkstamų knygų sąrašą, kurį turėtume gauti iš projekto rėmėjų.

Savaitės uždarymo metu, kurio metu skaitytojus pasitikom šūkiu „Internetas yra gerai. Biblioteka – geriau", apibendrinom savaitės darbus. Skaitytojai pareiškė nuomonę kokią įsivaizduoja biblioteką, kokių knygų norėtų. Suaugę lankytojai atėjo su konkrečias klausimais apie kompiuterines programas, o vaikai atsinešė pirmas iliustracijas knygoms.

Nors Nacionalinė savaitė baigiasi, pradėti drabai ir geros emocijos patirtos per šios savaitės renginius suteiks noro ir jėgų dirbti tolau.

 
Savanoris bibliotekoje