Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » Paroda ,, Spauda –mintys‘‘

Paroda ,, Spauda –mintys‘‘

Paroda ,, Spauda –mintys‘‘

Gegužės 7-ąją Lietuvoje minima Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Kalba, knygų leidyba, spauda ir laisvas žodis tapo vienu iš pagrindinių lietuvių tautos siekių, kuriam buvo lemta išsipildyti. Laisvas žodis yra didelė vertybė, kuri padeda išsaugoti ir kitas vertybes.

Šia proga Varnių miesto filialas parengė Danutės Viskantaitės lankstinių iš laikraščių parodą ,, Spauda – mintys''.

Ši paroda nuo kitų parodų skiriasi tuo, kad visos figūrėlės yra padarytos tik iš periodinių leidinių, nenaudojant jokių kitų priemonių.

D. Viskantaitė yra aktyvi mūsų bibliotekos skaitytoja, tapybos parodų rengėja, kuria eiles, lipdo iš molio.Bet, kad galima iš perskaitytų, atlikusių periodinių ledinių išlankstyti įvairias figūras, tikrai nustebino kiekvieną bibliotekos lankytoją.

Parodos autorė pasakoja: - Dar vaikystėje mūsų šeimoje žaislus karpydavome su pirštais be žirklių darydavome lėles, kurias vadinome (,,baužiukais''),ir su jomis žaisdavome. Paskui lipdžiau iš plastilino, molio, patiko piešti. Mokykloje visada mokytojai pagirdavo lipdinius ir piešinius. Iki šiol nepalieku šio darbo, negaliu sakyti kūrybos, nes nediplomuota, bet tai mano viduje, kaip sparnai, su kuriais gali pakilti virš kasdienybės, tai – jausmas.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje