Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » Liepos mėnesį Kaunatavos filiale veikia Sigutės Ach knygučių iliustracijų paroda „Sparnuotai ir nerimtai“

Liepos mėnesį Kaunatavos filiale veikia Sigutės Ach knygučių iliustracijų paroda „Sparnuotai ir nerimtai“

Liepos mėnesį Kaunatavos filiale veikia Sigutės Ach knygučių iliustracijų paroda „Sparnuotai ir nerimtai“

Leidykla „Nieko rimto" paruošė po Lietuvos bibliotekas keliaujančią parodą „Sparnuotai ir nerimtai" , kurioje galima pamatyti dailininkės Sigutės Ach pieštas vaikiškų knygų iliustracijas. Paroda keliauja po nedidelius miestelius ir kaimus, nes autorė teigia, kad įvairūs meno projektai užsuka čia rečiau.

Už savo žaismingą kūrybą ši dailininkė Lietuvoje mylima jau daugiau kaip dešimtmetį. Piešti miniatiūras, atvirukus, iliustracijas vaikų knygoms ir rašyti tekstus Sigutė Ach pradėjo 1995 metais.

K. Praniauskaitės VB Kaunatavos filiale gegužės mėnesį atvykusi dailininkė į susitikimą su skaitytojais kartu kūrė instaliaciją „Angelų sodas", o liepos mėn. biblioteką pasiekė keliaujanti paroda „Sparnuotai ir nerimtai", kurioje gyvena daugeliui mieli knygų personažai, vyrauja šiltos spalvos ir džiaugsmingos nuotaikos. Apžiūrėti įdomiai sukomplektuotus paveikslėlius bei knygų iliustracijas, vasarą besilankantys bibliotekoje skaitytojai, renkasi net po keletą kartų. Paveikslėlių ir iliustracijų veikėjai – linksmi, besišypsantys, sparnuoti, gėlėti gyvuliukai, žvėreliai, angelėliai. Kiekvienas paveikslėlis pasižymi detalių įvairove, kiekvieno žiūrinčiojo į iliustraciją laukia mažas stebuklas. Šalia paveikslėlių užrašai verčia susimąstyti ir į kai kuriuos dalykus pažvelgti kitu kampu... Jaunieji parodos lankytojai mielai pasakoja ką jiems reiškia piešinukai, kai kuriuos atpažįsta iš perskaitytų knygų, yra ir tokių kurie patys sumąsto kokia tai galėtų būti istorija.

Ši paroda prisideda prie „Gerumo angelų akcijos", kuria Sigutė Ach ir leidykla „Nieko rimto" skatina mažinti masinį vartojimą, prisiminti tuos, kurie visus metus buvo šalia mūsų, ir pataria, kaip paprastai, bet nuoširdžiai pasveikinti artimuosius.

Paroda Kaunatavos bibliotekoje veiks visą liepos mėnesį.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje