Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2014 » XIII Žemaitijos bibliotekininkų sąskrydis

XIII Žemaitijos bibliotekininkų sąskrydis

XIII Žemaitijos bibliotekininkų sąskrydis

Birželio 6-7 dienomis Žemaitijos bibliotekininkai susirinko į tryliktąjį sporto sąskrydį – seminarą „Suskrido bitelės į žalią pievelę", kuris vyko Šilinės kaime, stovyklavietėje „Medaus slėnis", Jurbarko rajone. Šiemet bibliotekininkų sąskrydį organizavo Jurbarko rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Nuostabiame gamtos kampelyje prie Nemuno susirinko 13 bibliotekininkų komandų: 11 iš regiono viešųjų bibliotekų, svečių teisėmis dalyvavo Kauno apskrities viešosios bibliotekos ir Rusijos Federacijos Kaliningrado (Karaliaučiaus) srities bibliotekų asociacijos komandos bei Latvijos atstovai.

Pirmąją sąskrydžio dieną bibliotekininkams atvykus ir įsikūrus stovyklavietes, tradiciškai vyko komandų rikiuotė ir iškilmingas sąskrydžio atidarymas. Susirinkusius dalyvius pasveikino Jurbarko rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Nijolė Masiulienė. Po to sekė meniniai komandų prisistatymai ir sportinės varžybos. Nors varžėmės per lietų, bet tai nuotaikos mums nesugadino. Visą vakarą susirinkusius linksmino grupė „Kreizas", vyko šokiai prie laužo iki paryčių.

Po rytinės mankštos ir sočių pusryčių, didžiulis būrys dalyvių patraukė į edukacinį žygį. Aplankyta daugiau nei 400 metų skaičiuojanti renesansinė Panemunės pilis. Apsupta medžių ir tvenkinių, ant Nemuno dešiniojo kranto aukštumos kyšulio stovinti Panemunės pilis sužavėjo įspūdingu bokštu, kaskadiniais tvenkiniais ir gilia istorija.

Grįžus į stovyklavietę aptarti re¬zul¬ta¬tai, ap¬do¬va¬no¬ti nu¬ga¬lė¬to¬jai. Telšių komanda buvo apdovanota už meniškumą visame kame bei jauniausios sąskrydžio dalyvės apdovanojimą gavo Julija Šimkutė.

Kartu su kolegomis praleistas laikas paliko pačius geriausius įspūdžius ir prisiminimus. Pasisėmę gerų emocijų, patyrę daug nuostabių bendravimo akimirkų sugrįžome namo į Telšius. Sąskrydžio dalyviai atsisveikino iki kitos vasaros. Kitąmet į Žemaitijos bibliotekininkų sąskrydį pakvies Raseinių rajono savivaldybės Marcelijaus Martinaičio viešoji biblioteka.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje