Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2014 » Susitikimas su vaikų poete Zita Gaižauskaite

Susitikimas su vaikų poete Zita Gaižauskaite

Susitikimas su vaikų poete Zita Gaižauskaite

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius tęsia projekto „Vaikų literatūros dienos Telšiuose“ susitikimus su vaikų rašytojais, poetais. Šį kartą Telšiuose svečiavosi vaikų poetė Zita Gaižauskaitė.

Poetė apsilankė Telšių „Naujamiesčio“ mokykloje, Degaičių ir Rainių bibliotekose - filialuose, kur susitiko su vaikais.

Vaikai buvo nustebinti poetės kūrybos pristatymu. Zita Gaižauskaitė persirengusi Rudenio Močia kartu su vaikais inscenizavo eilėraščius „Varliukas keliauninkas“, pabuvo savo kūrybos posmų personažais – Kiškiu, Saulute, Briedžiu, Vilku, Šarka, Gandru, Varle. Vaikams puikiai sekėsi įsijausti į vaidmenis, viešnia nepaprastai šiltai bendravo su vaikais deklamavo, vaidino savo eilėraščius.

 

Kai energingoji Rudens močia iškeliavo, atėjo poetė Z. Gaižauskaitė. Su vaikais ji kalbėjo apie mūsų gražią kalbą, apie tai, kad ją reikia saugoti ir mylėti. Poetė skatino vaikus bandyti patiems kurti eilėraštukus, pasakėles.

Susitikimui pasibaigus pradinukai turėjo galimybę įsigyti poezijos knygelių su pačios autorės palinkėjimais.

Poetė yra išleidusi virš 30 įvairiausių knygelių, skirtų jauniausiems skaitytojams. Jos tekstai skambūs, ritmingi, parašyti vaikams suprantama kalba. Nuoširdi, šilta ir labai jautri moteris, tokia pasirodė vaikų poetė Zita Gaižauskaitė. Vaikai liko sužavėti poetės aktoriniais sugebėjimais ir poetės kūrybos pristatymu.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje