Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Pirmoji pažintis su biblioteka

Pirmoji pažintis su biblioteka

Pirmoji pažintis su biblioteka

Gražų sausio rytmetį vieni po kitų bibliotekoje apsilankė lopšelių – darželių “Nykštukas“ ir „Berželis“ vaikai.

L/d „Nykštukas“ darželinukų grupei ir auklėtojai Virginijai tai pirmoji išvyka į vaikų biblioteką. Bibliotekininkė vaikus supažindino su biblioteka, parodė pačias gražiausias vaikiškas knygutes: su spalvingais piešinukais, valdymo mygtukais, garsais ir netgi su dainelėmis. Darželinukai grojant muzikinei knygutei padainavo dainelę „Du gaideliai“, susėdę vartė knygutes, žaidė su jomis.

L/d „Berželis“ „Riešutėlių“ grupės keletas vaikučių jau buvo lankęsi su savo tėvais ar vyresniais draugais, bet daugelis bibliotekos duris taip pat pravėrė pirmą kartą. Vaikai susipažino su biblioteka, jos funkcijomis, sužinojo apie knygų kūrėjus, išgirdo ir patys pamatė, kokių įvairių knygų esama, kalbėjomės, kaip tausoti knygeles. Atidžiai ir susidomėję mažieji svečiai vartė spalvingas knygeles, dalinosi įspūdžiais, uždavinėjo klausimus.

Džiugu, kad ir pedagogės, ir mažieji turiningai praleido laiką bei liko patenkinti viešnage bibliotekoje. Tikimės, kad vaikams įsimins pirmoji pažintis su biblioteka ir jie būtinai čia dar užsuks ne vieną kartą.

Rūta Savickienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje