Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Vandos Knystautienės rankdarbių paroda

Vandos Knystautienės rankdarbių paroda

Vandos  Knystautienės  rankdarbių  paroda

Varnių miesto bibliotekoje veikia Vandos Knystautienės rankdarbių paroda „Kelias į namus". Tai – trečioji varniškės paroda, kurioje eksponuojami kryželiu siuvinėti paveikslai, įvairios gėlės bei kiti rankdarbiai. Paroda veiks iki sausio 30 dienos.
 V. Kulevičiūtė-Knystautienė gimė 1944 m. liepos 11 d. Pareškečio kaime, Varnių valsčiuje, Petro Kulevičiaus ir Stefos Garbaliauskaitės-Kulevičienės šeimoje. Nužudžius tėvą, nuo dvejų metukų mergaitė augo jo brolio šeimoje. Lankė Pareškečio pradinę ir ją baigusi mokėsi Varnių vidurinėje mokykloje. Būdama 15 metų pradėjo dirbti Varniuose ir mokėsi vakarinėje mokykloje.

Per gyvenimą moteris dirbo prekyboje, pašte, vaikų darželyje. 1960 m. susipažino su būsimu vyru Algirdu ir po poros metų susituokė. Šeima užaugino sūnų Algirdą, turi du anūkus.

Mėgstamiausi Vandos užsiėmimai – mezgimas ir siuvinėjimas. Jos darbo įrankiai – adata, virbalai ir kabliukas. Varniškė su savo darbais dalyvauja įvairiose parodose. Viena jų šiuo metu veikia Varnių miesto bibliotekoje. Čia eksponuojama per dvidešimt autorės darbų: siuvinėti kryželiu, dekoruoti akmenėliais ir kriauklėmis paveikslai, įvairiausios nertos gėlės, darbeliai iš vielos ir polistireno, kituose kūriniuose išradingai panaudoti net dantų krapštukai.

V. Knystautienė užsimena, jog visų jos darbų kritikas ir didžiausias pagalbininkas yra jos vyras Algirdas. Pora drauge jau 52 metus. Abu mėgsta gamtą ir gėles. Nagingi ir sumanūs varniškiai savo sodybą pasipuošė pačių pagamintais lauko baldais.

Naujų idėjų Vanda semiasi lankydama Varnių kultūros centro dailininkės Giedrės Žeimytės vedamus dailės studijos užsiėmimus.

Aurelija Servienė
Telšių žinios korespondentė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje