Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Vaikų meilės knygai diena

Vaikų meilės knygai diena

Vaikų meilės knygai diena

Balandžio 2 d. – Tarptautinės vaikų knygos dieną viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje svečiavosi  Telšių l/d „Mastis“ paruošiamųjų grupių auklėtiniai. Jau tapo tradicija paminėti Tarptautinę vaikų knygos dieną apsilankant vaikų bibliotekoje. Vaikai į biblioteką atvyko nešini savo sukurtomis knygelėmis ir piešiniais „Mano mėgstamų  pasakų herojai“

Skyriaus vedėja vaikams papasakojo apie šios dienos kilmę, jog ši diena minima kiekvienais metais balandžio 2 d., tai yra ta diena kai  gimė žymus danų pasakų kūrėjas  H. K. Andersenas. Šiais metais Tarptautinė vaikų knygos diena ypatinga tuo, kad sutampa su H. K. Anderseno 190 metų jubiliejumi. Tai, kad šio rašytojo gimtadienis pasirinktas kaip Vaikų knygos diena, kad jo vardu pavadintas pagrindinis pasaulinis apdo­vanojimas už kūrybą vaikams, rodo, kokia svarbi vieta vaikų literatūros istorijoje skiria­ma šiam didžiam menininkui. Nelengva su kuo nors palyginti tą ne­įprastą šventę, Vaikų knygos dieną. Gal su Meilės diena? Vaikų meilės knygai diena?!... Tai ir kalbėjom apie meilę knygai, kaip kiekvienas tai suprantam, kaip jį pasireiškia.

Bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė pasveikino vaikus atvykus į biblioteką ir palinkėjo laimingos vaikystės, augti kartu su knyga, ir niekad nesiliauti  skaityti.

Darželio auklėtiniai Rugilė, Ugnė, Matas ir Emilija deklamavo apie knygą eilėraštukus, sekė pasakas, minė mįsles.

Prisimenant kaip gimsta knyga, kad ją rašo rašytojai ar poetai, vaikai buvo supažindinti su poete – literate Irena Daubariene, išleidusią ne vieną savo kūrybos knygą.  Susižavėję klausėmės nuoširdaus ir smagaus poetės kalbėjimo apie meilę knygai, kalbai, savo žemaitiškai tarmei. Visus nuotaikingai nuteikė skaitomi eilėraščiai apie artėjančias šv. Velykas, pavasarinį vėją ir žemaitiškai apie gimtuosius Telšius.

Po to bibliotekos darbuotojos vaikus supažindino su naujausiomis vaikiškomis knygelėmis. Ugdytiniai domėjosi vaikiškomis enciklopedijomis, žurnaliukais, bet labiausiai jiems patiko žaislinės knygelės. Atsisveikindami jie žadėjo  apsilankyti  bibliotekoje su mamytėmis ir tėveliais.

Rūta Savickienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje