Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Pyktis jai tinka

Pyktis jai tinka

Pyktis jai tinka

Autorė: Soraya Chemalay

„Pyktis tarsi vanduo. Kad ir kaip žmogus bandytų jį užtvenkti, nukreipti ar paneigti – jis vis tiek ras būdų prasiveržti ir paprastai ten, kur susiduria su mažiausiu pasipriešinimu.“
Soraya Chemaly
Knyga „Pyktis jai tinka“ ragina XXI amžiaus moteris PRIIMTI  SAVO PYKTĮ ir PASINAUDOTI JUO SIEKIANT POKYČIŲ. Ši knyga yra apie tai, kokių pokyčių reikia, kad visuomenė susimąstytų. Ji yra apie tai, kodėl mergaitės ir moterys, sakančios „aš pykstu“, yra svarbios kaip asmenybės ir reikšmingos mūsų kultūrai. Mes taip stengiamės mergaitėms įkalti būti malonioms, kad dažnai pamirštame jas išmokyti to, ko mokome berniukus, – būti gerbiamoms.
Piktas vyras – rimtas vyras, pikta moteris – bjauri kalė. Kodėl? MOTERYS PYKSTA ir turi teisę taip jaustis. PYKTIS YRA EMOCIJA, ir ji nėra nei gera, nei bloga.
Soraya Chemaly analizuoja, kodėl mergaitės ir moterys tam, kad išliktų neva moteriškos, taip dažnai atkertamos nuo šio jausmo. Ką mes asmeniškai ir kaip visuomenė prarandame nepaisydami moterų pykčio ir nuolat versdami jas būti nuolankiomis avelėmis?
Jei kada ir buvo tinkama akimirka LIAUTIS SAVE TILDŽIUS ir NUKREIPTI SAVO PYKTĮ į sveiką gyvenimą bei sveikus pasirinkimus, ji yra DABAR.
 „Sorayos Chemaly knyga – raginimas moterims kalbėti atvirai ir atskleisti savo teisėtą pyktį, ypač tokiais laikais, kai tik pyktis ir gali mus išlaisvinti.“
JAMIA WILSON, vykdomoji Feminist press direktorė ir leidėja 
 
Savanoris bibliotekoje