Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Propagandos kerai: šimtas nuomonės kontroliavimo metų

Propagandos kerai: šimtas nuomonės kontroliavimo metų

Propagandos kerai: šimtas nuomonės kontroliavimo metų

Autorius: Joonas Pörsti

Pasibaigus šaltajam karui ir sugriuvus Sovietų Sąjungai, pasaulis pasitiko kupiną vilčių dešimtmetį. Vis daugiau valstybių tapo demokratinės, o politinė propaganda, rodės, drauge su diktatūromis nugrimzdo į istorijos užmarštį. Vis dėlto šimtmetis, kuriame gyvename, parodė, kad demokratija nėra apsaugota nuo šio reiškinio. Karas Irake, konfliktas Ukrainoje ir iškilusi radikalioji Islamo valstybė išstūmė propagandą į pasaulio politikos centrą. Europoje ir JAV piliečiai renkasi valdžią brukančius demagogus. Propagandininkai tebežengia priekyje. Kaip tai įmanoma?
 
Žurnalistas Joonas Pörsti knygoje „Propagandos kerai“, remdamasis naujausiais tyrinėjimais, apžvelgia šimtą nuomonės kontroliavimo metų – nuo Pirmojo pasaulinio karo iki šiandien. Jis pasitelkia istorinius šaltinius, straipsnius ir faktus, bet kartu neapsunkina skaitytojo –publicistinis stilius įtaigus, jam netrūksta humoro ir ironijos. 
 
Joonas Pörsti (g. 1974) Helsinkio universitete baigė istorijos magistro studijas, yra ilgametis žurnalo apie užsienio politiką „Ulkopolitiikka“ redaktorius, bendradarbiauja su kitais Suomijos laikraščiais ir žurnalais, kuriuose rašoma tarptautinės politikos ir ekonomikos temomis. Vos pasirodžiusi, knyga „Propagandos kerai“ sulaukė didžiulės sėkmės – pasipylė puikūs atsiliepimai Suomijos spaudoje, 2018 m. leidinys apdovanotas Valstybės premija už informacijos sklaidą, taip pat nominuotas Bonnier Grand Journalist Prize už aukšto lygio žurnalistiką. 
 
Savanoris bibliotekoje