Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Sėkmės ežeras

Sėkmės ežeras

Autorius: Gary Shteyngart

sekmes ezerasBaris Koenas, žmogus, valdantis 2,4 milijardo dolerių aktyvų, įsvirduliavo į Uostų administracijos autobusų stotį. Regimai girtas ir kruvinas. Matėsi nesena įpjova virš kairio antakio, kur jam odą prarėžė auklės nagas, o žmona paliko ašaros formos įdrėskimą po akimi. Buvo 3.20 nakties.
Taip prasideda spontaniška apribotos rizikos fondo vadovo Bario Koeno kelionė per Ameriką „Greyhound" autobusu. Obligacijų ir biržų komisija atlieka jo veiklos tyrimą, svajonė apie tris sveikutėlius prie trijų viena šalia kitos įrengtų kriauklių besitaškančius vaikus žlugusi, o žmona nebedaro to, ką finansininkų žmonos moka geriausiai. Apgirtęs nuo dvidešimt tris tūkstančius dolerių kainuojančio viskio, Baris susikrauna į lagaminą vertingiausius laikrodžius iš prabangios savo kolekcijos ir leidžiasi ieškoti studijų laikų mylimosios.
Syma Koen, protingiausia ir gražiausia Bario kada nors sutikta moteris, bando perkurti gyvenimą pagal autizmo spektro sutrikimą turinčio sūnaus Šivos poreikius. „Tai mus labiau suartins", – tarė ji Bariui, kai jie sužinojo diagnozę. Tačiau internetas teigė priešingai: jųdviejų santykiai suirs, kaip ir daugumos porų tokiomis aplinkybėmis.
SĖKMĖS EŽERAS – kandus, talentingo satyriko parašytas romanas apie šių dienų Ameriką. Daugybės literatūrinių premijų laureatas Gary Shteyngartas skvarbiai gvildena 0,1 procento turtingiausiųjų būvį, jautriai pasakoja apie šeimos gyvenimo ilgesį ir kuria odę tam, kas iš tikrųjų daro Ameriką didžią.

 
Savanoris bibliotekoje