Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Atlas obscura: tyrinėtojo vadovas po slaptuosius pasaulio stebuklus

Atlas obscura: tyrinėtojo vadovas po slaptuosius pasaulio stebuklus

Autoriai: Dylan Thuras, Ella Morton, Joshua Foer

atlas obscuraNEW YORK TIMES BESTSELERIS.
Tyrinėtojo vadovas po slaptuosius pasaulio stebuklus : 100 naujų tolimų kelionių krypčių ir iliustracijų, 12 naujų miestų vadovų bei spalvotas išlankstomas žemėlapis kelionei aplink pasaulį
„Ši knyga yra tiek pat keista ir užburianti, kiek ir joje aprašomas pasaulis.“ (Davidas Grannas, knygų Killers of the Flower Moon ir The Lost City of Z autorius).
Atlas Obscura yra ypatinga kelionių knyga, įkvepianti aistros domėtis pasauliu ir keliauti. Vos tik pasirodžiusi užkariavo bestselerių sąrašus ir pakeitė mūsų požiūrį į pasaulį – praplėtė suvokimą, koks jis vis dėlto keistas ir nuostabus.
Šiame antrajame leidime skaitytojų laukia dar daugiau įdomių ir nepaprastų vietų, dešimtys naujų nuotraukų ir dvi naujos ypatybės: dvylikos miestų vadovai (Berlyno, Budapešto, Buenos Airių, Kairo, Londono, Los Andželo, Meksiko, Maskvos, Niujorko, Paryžiaus, Šanchajaus ir Tokijo) ir didžiulis išlankstomas spalvotas žemėlapis su maršrutu kelionei aplink pasaulį.
Atlas Obscura, labiau primenanti keistenybių rinkinį, o ne kelionių vadovą, panardina skaitytoją į netikėtus, nepastebėtus, keistus ir paslaptingus dalykus. Čia sužinosite apie gamtos stebuklus, pvz., stulbinančius jonvabalių urvus Naujojoje Zelandijoje arba tokį didžiulį baobabą Pietų Afrikos Respublikoje, kad jo viduje įrengtas baras, kuriame gali patogiai prisėsti 15 žmonių. Apie architektūros šedevrus, pvz., M. C. Escherio stilių primenančius laiptinius šulinius Indijoje. Protu nesuvokiamus renginius, tokius kaip Kūdikių šokinėjimo festivalis Ispanijoje – ir ne, šokinėja ne kūdikiai, o velniais persirengę kaukėti vyrai, striksintys per daugybę besirangančių mažylių.
Kiekvienas puslapis priartina mus prie esmės, kodėl žmonės apskritai nori keliauti, – jie nori gėrėtis ir klaidžioti nežinioje, atsiplėšti nuo pažįstamo pasaulio ir įnikti į naujoves. Dėl įtraukiančių aprašymų, šimtų nuotraukų, stebinančių diagramų, visų pasaulio regionų žemėlapių ir naujųjų miestų vadovų šią knygą norisi atsiversti visur ir visiškai į ją pasinerti. Tačiau perspėjame – kone neįmanoma neatsiversti kito puslapio, ir dar kito, ir dar kito.

 
Savanoris bibliotekoje