Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Kiek kainuoja laikas? Trumpa istorija apie verslą, ekonomiką, godumą ir žinias

Kiek kainuoja laikas? Trumpa istorija apie verslą, ekonomiką, godumą ir žinias

Autorius: Mantas Martišius

kiek kainuoja laikasTrūksta žinių ekonomikos srityje? Tik miglotai nujaučiate, kas yra perkamoji galia? Nežinote, kaip paklausa veikia pasiūlą ir atvirkščiai? O gal norite sužinoti, kaip funkcionuoja konkurencingas verslas?
Ši knyga – jums!
„Kiek kainuoja laikas?“ net žaliausią ekonomikos srityje pavers žinovu. Knygoje nerasite atbaidančių mokslinių nuorodų ar grafikų. Čia suvokiama jūsų laiko kaina: jei turite daugiau laisvo laiko, galite skaityti nuo pradžios iki pabaigos ir įgyti galybę žinių. Jei esate užsiėmęs, skaitykite tik intarpus, kuriuose pateikiamos kiekvieną temą iliustruojančios istorijos. Na, o jei norite skaityti, bet laiko vis trūksta – išeitis taip pat yra! Skaitykite tik paryškintus sakinius. Tam prireiks nei daug, nei mažai – tik 5 minučių.
Nuo pasakojimo apie pinigų plovimo pavadinimo kilmę ir vaikų ginčo dėl saldainių dalybų iki investavimo, korupcijos ir konkurencijos – pasitelkdamas įvairias istorijas ir pavyzdžius, nuspalvinančius kartais nykoką teoriją, dr. Mantas Martišius gyvai ir suprantamai paaiškina esminius ekonomikos dalykus. Juk ekonomika – skirtingų dalykų visuma ir vienos aplinkybės veikia kitas, todėl, norint geriau ją išmanyti, reikia žvelgti plačiau.
Dr. Mantas Martišius (g. 1977) – sociologas, žurnalistas, filosofijos mokslų daktaras, iki 2018 m. dėstęs Vilniaus universitete. Nuo 2013 m. buvo Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nariu, nuo 2018 m. ėjo šios komisijos pirmininko pareigas. Mokslinė dr. M. Martišiaus veikla apima informacinio karo, propagandos teorijos, komunikacijos ir žiniasklaidos temas.

 
Savanoris bibliotekoje