Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Telšių „Ateities“ progimnazijos mokinių kūrybinių darbų paroda

Telšių „Ateities“ progimnazijos mokinių kūrybinių darbų paroda

Vaikų literatūros skyriuje eksponuojama Telšių „Ateities“ progimnazijos mokinių kūrybinių darbų paroda „Įkvėpti dalininkų“. Parodoje pamatysite aštuntos klasės mokinių darbus pieštus sendinimo technika, taip lengviau perteikti sakralinės dailės bruožus. Mokiniai piešė savo vardo šventąjį ir krikščionybės simbolius.

Šeštokai susipažinę, kaip galima kurti ir keisti savo aplinką, derindami gamtos spalvas ir žmogaus sukurtas formas ir spalvų dėmes, išbandė naują piešimo techniką - kreidinę pastelę. Juodo fono lapuose pražydo sakuros, atgijo garsaus prancūzų tapytojo, impresionisto K. Mone „Japoniško tilto ir kūdros su lelijomis“ tyrinėti vaizdai ir spalvos. 7 ir 8 klasių mokiniai dailės pamokose aptarę, kaip įvairių laikų ir epochų dailėje atsispindi grožio ir to meto mada, patys kūrė Pablo Pikaso, Dory Maar portretą. Piešdami tyrinėjo žmogaus išvaizdos detales, nuotaiką, bandė piešti kubizmo stiliumi.

Parodoje taip pat galima pamatyti batikos technika margintų audinių kompozicijas. Penktos klasės mokiniai, įkvėpti lietuvių liaudies audinių raštų, patys sukūrė spalvingus kilimėlius.

Bibliotekoje galima išvysti septintokų kalbos ir dailės projektą, skirtą Lietuvos šimtmečiui. Popieriaus lankstiniuose užkoduoti tekstai, kuriuos galima perskaityti naudojant QR kodų skaitymo programėles.

„Gardi arbatėlė Lietuvai“ – tai puodeliai ir arbatinukas pagaminti iš modelino.

Bibliotekos erdvėse pražydo popieriaus „Gyvybės medžiai“ – tai pradinių klasių mokytojų ir jų mokinių kūrybiniai darbai įkvėpti lietuvių liaudies meno.

 
Savanoris bibliotekoje