Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Linksmas susitikimas su rašytoju Virgiu Šidlausku

Linksmas susitikimas su rašytoju Virgiu Šidlausku

Spalio 9 dieną Tryškių bibliotekoje svečiavosi  rašytojas Virgis Šidlauskas. Susitikime dalyvavusiems Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos pradinukams autorius linksmai pristatė net dvi savo knygas.

      „Ulfas ir stebuklinga barzda“ – pirmoji Virgio Šidlausko knyga vaikams. Švelnaus humoro kupinas pasakojimas kviečia mažąjį skaitytoją pasinerti į stebuklingą pasaulį ir kartu su pagrindiniu veikėju Ulfu leistis į tolimą kelionę. Kad atsikratytų per savo išdaigas įsigytos stebuklingos barzdos, berniukui teks apkeliauti ne vieną fantastišką šalį, su naujų draugų pagalba įveikti pavojus ir išmokti pripažinti bei atitaisyti savo klaidas.  Buvo pristatyta ir nauja, šiais metais išleista rašytojo knyga vaikams „Ugnikalniukas ieško draugų“. Ar lengva susirasti draugą, kai esi ugnikalnis? Tikrų tikriausias, kojomis įaugęs į žemę. O dar ir tėvai tokie rūpestingi, kad nieku gyvu neleidžia su bet kuo bičiuliautis. Tikriausiai nelengva… Tačiau Ugnikalniukas žino, kad nėra nieko sunkiau, nei būti vienišam. Todėl jis tvirtai pasiryžęs – kad ir kokias kliūtis teks įveikti, draugą tikrai susiras. Abi knygos žaismingai iliustruotos dailininkės Tanios Rex.

     Knygų pristatymas vyko netradiciškai: autorius vaikams atskleidė knygų sumanymo detales, grojo gitara, dainavo, į pristatymą išradingai įtraukė visus vaikus, piešė pagrindinius istorijų herojus ir, žinoma, skaitė ištraukas iš knygų. Baigiantis renginiui vaikai ant lapelių surašė savo norus bei svajones ir sumetė juos į „tikro ugnikalnio kraterį“. Susitikimas su rašytoju vaikams paliko daug malonių įspūdžių. Po renginio autorius mielai dalino autografus ir fotografavosi su mažaisiais gerbėjais.

Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje