Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Projektas „Prisijungusi Lietuva“ Lietuvos bibliotekose

Projektas „Prisijungusi Lietuva“ Lietuvos bibliotekose

Šių metų balandį startavo projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” („Prisijungusi Lietuva“), kurio tikslas – padėti gyventojams išmokti efektyviai, saugiai, atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis bei internetu ir jo teikiamomis galimybėmis.
Didžioji dalis projekte planuojamų Lietuvos gyventojams skirtų renginių ir veiklų vyks viešosiose bibliotekose.
Projektas skirtas gausiai gyventojų grupei – planuojama, kad įvairiose jo veiklose dalyvaus apie 500 tūkst. gyventojų, kurie vis dar nesinaudoja ar minimaliai naudojasi internetu, taip pat tie, kurie nori pagerinti savo skaitmeninius įgūdžius, išmokti geriau naudotis įvairiomis e. paslaugomis, daugiau sužinoti apie asmeninių duomenų apsaugą, apie netikras naujienas (fake news) ir pan. Bus kviečiami ir tie, kurie gali dalintis savo žiniomis ir prisidėti prie Lietuvos gyventojų skaitmeninio raštingumo ugdymo.


Projektas prasidėjo nuo vietos bendruomenių atrankos. Šiuo metu kviečiame jas registruotis svetainėje www.prisijungusi.lt ir dalyvauti projekte!
Jau šių metų spalį apskrityse prasidės susitikimai su bendruomenių atstovais, 2019 metais startuos mokomieji renginiai visos Lietuvos gyventojams.
Projekto renginiai vyks ir mūsų bibliotekoje, tad kviečiame sekti naujienas, jungtis prie projekto ir pasinaudoti puikia galimybe tapti sumaniais, atsakingais bei kuriančias skaitmeninio pasaulio piliečiais.
Daugiau informacijos apie artėjančius renginius galite rasti projekto „Prisijungusi Lietuva“ interneto svetainėje www.prisijungusi.lt bei Facebook‘o paskyroje: www.facebook.com/prisijungusi.
Jei kilo kokių klausimų, maloniai prašome kreiptis į mūsų biblioteką arba projekto „Prisijungusi Lietuva“ komandą, tel. +370 616 04549.
Projektas „Prisijungusi Lietuva“ susijęs su kitu iš tos pačios priemonės finansuojamu projektu „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje infrastruktūroje“, kurio metu bus atnaujinta daugiau nei 1200 viešųjų bibliotekų kompiuterinė ir programinė įranga. Planuojama, kad regionų centruose esančios bibliotekos turės galimybę pasiūlyti tokias technologijas, kurių gyventojai ar namų ūkiai dar neturi: bus sukurtos naujos darbo vietos darbui su vaizdo ir garso ir (ar) grafine medžiaga, asmenų inžinerinius gebėjimus lavinančiais konstruktoriais, robotikos rinkiniais, taip pat darbui su virtualiosios realybės ir kt. įrenginiais. Plačiau apie infrastruktūros atnaujinimą viešosiose bibliotekose skaitykite čia.

 
Savanoris bibliotekoje