Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Atverti širdį ir gyvenimo spalvas per meną

Atverti širdį ir gyvenimo spalvas per meną

Gražią saulėtą antradienio popietę Varnių miesto bibliotekoje buvo pristatyta pirmoji Dalios Balsienės grafikos darbų paroda ,, Du gyvenimai‘‘.

 Bibliotekos darbuotoja Vida Krenciuvienė pradėjo šį renginį, pristatydama šios parodos autorę. Dalia, kaip save pristatė - dviejų dukrų mama. Viena iš jų su šeima gyvena Airijoje, o jaunėlė – Vilniuje.

Dalia, daugelį metų gyvenusi Airijoje, grįžo į Lietuvą ir apsigyveno Varniuose. Airijoje aktyviai dalyvavo lietuvių bendruomenės gyvenime.

Dalią visą gyvenimą supo meno žmonės. Pirmąjį žingsnį į meno pasaulį žengti padėjo jos vyras, kurdamas keramikinius kūrinius ir padėdamas pajusti kūrybos grožį. Pati kurti grožį, piešti pradėjo prieš tris metus. Piešia grafikos darbams skirtomis priemonėmis. Dominuoja trys spalvos – juoda, auksinė ir sidabrinė. Dalia domisi sakraline geometrija ir baltų ženklais. Jos piešiniuose geometrinės figūras užpildo ženklai ir linijos. Autorė duoda kiekvienam laisvę, savaip suprasti piešinių esmę. Pavadinti parodą ,, Du gyvenimai‘‘ ją įkvėpė rusu rašytoja K. Antarovos knyga ,, Du gyvenimai‘‘. Knyga, kuri keičia žmonių gyvenimus.

Dalia meniškos sielos žmogus. Savo namuose kurdama jaukumą, ji senus baldus perdažo, puošia juos ornamentais.

Dalios pasveikinti atvyko buvę klasės draugai. Iš jų lūpų skambėjo gražiausi žodžiai, šilti prisiminimai, nuoširdūs linkėjimai. Įteiktos gėlės, dovanėlės. Draugai pasidžiaugė, kad Dalia apsigyveno tokiame gražiame, istorinės reikšmės turinčiame mieste.

Varniškė Kazimiera Šorienė seniai pažįstanti Dalią. Ji įteikė gėlių ir šiltą dovanėlę. Kaimynė Laima Pociuvienė apibudino Dalią, kaip nuostabios, jautrios, nuoširdžios, paprastos sielos žmogų.

Parodos autorė renginio pabaigoje padėkojo visiems susirinkusiems už gražius žodžius, dovanėles, gėles ir pažadėjo, kad tai pirmas toks susitikimas, bet ne paskutinis.

 Kurkime grožį – jis gali pakeist pasaulį.

Elena Dauskurtienė

 
Savanoris bibliotekoje