Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Lietuvių kalbos dienos Degaičių bibliotekoje

Lietuvių kalbos dienos Degaičių bibliotekoje

Minint lietuvių kalbos dienas Telšių r. sav. Karolinos Praniauskaitės VB Degaičių filiale, surengta foto nuotraukų paroda „Mano gimtinė. Vaizdas ir žodis“ Nuotraukos surinktos iš žmonių, metraščiai gauti iš mokyklos archyvo. Kiekvienas skaitytojas užsukęs į biblioteką, senų nuotraukų parodoje stengiasi surasti save ar pažįstamą, noriai dalinasi prisiminimais apie senus laikus, apie savo išgyvenimus, džiaugsmus bei nusivylimus. Nuotraukų paroda sugrąžina į 1956-1979 metus.
2019-ieji Seimo nutarimu yra paskelbti Juozo Tumo-Vaižganto metais.


Degaičių filiale nutarta paminėti bei pagerbti šią neeilinę asmenybę, pasidalinant mintimis, prisiminimais apie Juozo Tumo – Vaižganto gyvenimą, kūrybą. Popietė vadinosi „Nusilenkime Vaižgantui“. Ir tikrai daugelis iš mūsų lietuvių turėtumėm šiam iškiliam žmogui nusilenkti. Nusilenkti už jo gerumą, paprastumą, suprasdamas ir atjausdamas tą paprastą kaimo žmogų jis visada elgėsi pagarbiai ,kaip su sau lygiu. Netgi vaikams neleisdavo bučiuoti rankos , nors tuo laikotarpiu buvo priimtina dvasiškiams bučiuoti rankas, jis liepdavęs mamutėm, bobutėm bučiuoti rankas, o ne jam.
Įsigilinę į jo kūrybą, į jį kaip asmenybę, suprantame, kad Vaižgantas yra vienas iš ryškiausių XX a. pirmos pusės lietuvių literatūros rašytojų. Tai iškili ir tauri asmenybė. Trumpai tokiais žodžiais galima apibudinti šio žmogaus paveikslą.

Degaičių filialo vyr .bibliotekininkė Aušra Ubartienė

 
Savanoris bibliotekoje