Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Sauliaus Grinkevičiaus knygos ,,Labirintai'' pristatymas

Sauliaus Grinkevičiaus knygos ,,Labirintai'' pristatymas

Laikas teka- mes skubam gyventi.

Čia pavasaris, čia vėlei žiema.

Tas gyvenimas mus tarsi lanko

Ir vis skubina laiko tėkme. (Saulius Grinkevičius)

Saulėtą šių metų kovo penktosios dieną Varnių miesto poezijos mylėtojai rinkosi į Varnių miesto biblioteką paklaidžioti minčių, jausmų  ir emocijų labirintais. Čia  savo antrąją poezijos knygą ,,Labirintai‘‘ pristatė Saulius Grinkevičius, kilęs iš Pavandenės, dabar gyvenantis Klaipėdoje ir dirbantis Klaipėdos valstybinės kolegijos Transporto inžinerijos katedros dėstytoju.

Renginį  pradėjo Varnių miesto  bibliotekos vyr. bibliotekininkė Vida Krenciuvienė: ,,Sakoma, kad poezija – tai muzika sielai. O gal tai sielos muzika? Juk eilės gimsta iš sielos gelmių, o poezija ir muzika kartu sutelkia žmogų, neišblaško, palengvina akistatos su savimi minutes. Kaip pavasarinis lietus atgaivina žemę, taip eilės ir muzika – sielą‘‘. Prieš suteikdama žodį poetui, Vida pakvietė Žemaitijos 8-osios rinktinės Varnių 804 kuopos Motiejaus Valančiaus gimnazijos jaunuosius šaulius kartu su vadovu Sauliumi Jogminu atlikti dvi dainas: ,,Trakų pilis‘‘ ir ,,8 karžygiai‘‘.

 Saulius Grinkevičius pristatė pagal jo paties eilėraštį draugo Eugenijaus Jonavičiaus sukurtą dainą ,,Labirintai‘‘.  Pasitelkdamas į pagalbą skaidres, poetas skaitė ir deklamavo savo eilėraščius ne tik iš pristatomos knygos, bet ir iš pirmosios poezijos knygos, išleistos 2006 metais ,,Aš Tau‘‘. Antrąją knygą ,,Labirintai‘‘ autorius išleido savo 50-ojo gimtadienio proga 2018 metais ir ją pirmiausia pristatė šeimai. Savo pirmąjį eilėraštį Saulius parašė dar pirmoje klasėje, bet buvo įvertintas dvejetu, dėl to patyrė nuoskaudą ir tik 1995 metais vėl pradėjo kurti.  Pasak poeto, jo kūryba susijusi su jausmais, išgyvenimais. Kaip teigia Saulius, poezija yra ta meno sritis, kurią supranta ne visi. Todėl autorius pakvietė Varnių poezijos mylėtojas Mamertą Tekorienę ir Gendviką Čiužienę paskaityti kokį pasirinktą eilėraštį iš jo knygų. Taip ir sklandė poezija  tarp  bibliotekos lentynų,o paskui iškeliavo su kiekvienu  atėjusiuoju  klaidžioti   gyvenimo labirintais.

Bibliotekininkė        Zita Mickuvienė

Nuotraukos Aloyzo Miciaus

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje