Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Nerimdaičių biblioteka paminėjo Nacionalinę bibliotekų savaitę

Nerimdaičių biblioteka paminėjo Nacionalinę bibliotekų savaitę

Balandžio 23–29 dienomis visoje Lietuvoje vyko 19 – oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios tema  buvo „ATEIK – SUŽINOK IR IŠMOK“. Nerimdaičių biblioteka ir filialo „Bočiai“ senjorai taip pat prisijungė prie šios savaitės iniciatyvos ir balandžio 24 dieną pakvietė mažus ir didelius į  popietę šeimai „Gražiausios pavasario šventės“.

Popietės metu talentinga miestelio gyventoja Genutė Molienė pristatė savo rankdarbius ir pasidalijo gerąja patirtimi: kaip iš karoliukų ir spalvoto popieriaus pagaminti gėles ir medelius. Kūrėja teigė, jog rankdarbiai yra jos hobis. Užsiimdama šia mėgstama veikla, moteris pailsi, pabėga nuo rutinos, tačiau nuolat domisi ir ieško naujų idėjų. Genutės darbeliai originalūs, reikalaujantys kruopštumo ir kantrybės, galintys papuošti namus ar tapti puikia dovana artimam žmogui.

Kadangi šios savaitės šūkis kvietė ne tik pamatyti, bet ir išmokti, tad popietės dalyviams kūrėja pravedė ir edukacines pamokėles. Moteris pamokė kaip susiverti karoliukus, juos susukti ir sukurti gėlės žiedo formą ir kaip pasigaminti įvairias gėles iš spalvoto popieriaus.

Šventės metu neliko pamiršti ir vaikai. Artėjant Atvelykiui, dar vadinamosiomis vaikų Velykėlėmis, mažieji  buvo pakviesti ridenti margučius bei patikrinti, kurio margutis stipriausias ir gražiausias.

Emocijų netrūko, skambėjo juokas, vyravo gera nuotaika ir malonus bendravimas. Kaip teigė filialo „Bočiai“ pirmininkė Ona Račkauskienė, rankdarbiai niekada nepasensta, o juos kuriantys žmonės ne tik įdomiai leidžia laisvalaikį, atskleidžia save, bet ir teikia džiaugsmą kitiems.

Renginyje vyko ne tik kūrybinis procesas, bet ir aktyviausių knygų skaitytojų apdovanojimai. Vaikams ir suaugusiems buvo įteikti padėkos raštai.

Po prasmingai praleistos popietės, renginio dalyviai vaišinosi savo atsineštomis vaišėmis ir aptarė išmėgintas veiklas. Už edukacines pamokėles nuoširdžiai dėkojame Genutei Molienei.

Vyr. bibliotekininkė Neringa Račkauskienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje