Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Pilietinė iniciatyva „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Nerimdaičiuose

Pilietinė iniciatyva „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ Nerimdaičiuose

Liepos 6-oji yra viena svarbiausių Lietuvos valstybės minimų švenčių. Šią dieną 1253 metais įvyko pirmojo ir vienintelio Lietuvos karaliaus karūnacija. Ši diena oficialiai švenčiama nuo 1991 metų. O tradicija giedoti šalies himną gyvuoja nuo 2009 metų, minint Lietuvos vardo tūkstantmetį.
Nerimdaičių miestelio bendruomenė kasmet aktyviai susiburia prisijungti prie pilietinės iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“. Šiais metais giedoti Tautišką giesmę vietos gyventojai susirinko prie miestelyje esančios estrados. Įsisegę tautines juosteles lygiai 21 val. kartu su viso pasaulio lietuviais, buvo pakviesti sugiedoti Tautišką giesmę.
O kadangi šiais metais Žemaitija švenčia 800 metų Jubiliejų, miestelio estradą papuošė užrašas - Žemaitėjė 800. Prisimenant savo etnografinio regiono tradicijas ir papročius, šventės dalyviai buvo paraginti aplankyti ir sudalyvauti įvairiose veiklose „stotelėse“: žemaitiškų patiekalų ir vaistažolių arbatų ragavime, žemaitiškų tekstų skaityme, mįslių minime, šuolyje į tolį su klumpėmis bei sėkmės išbandyme „Laimės šulinyje“. Patys greičiausi, aktyviausi ir gudriausi buvo apdovanoti. Viso vakaro metu vyravo linksma nuotaika ir geros emocijos. O renginio pabaigą vainikavo šventinis tortas.

Istorijos mokytoja ir vyr. bibliotekininkė Neringa Račkauskienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje