Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Nerimdaičių bendruomenė šventiškai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

Nerimdaičių bendruomenė šventiškai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

Mūsų valstybės istorija turtinga svarbiomis, pasididžiavimo vertomis ir minėtinomis datomis, tačiau dalis jų yra ne šiaip sau garsios, bet atraminės ir pamatinės. Būtent tokia yra Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena, labai reikšminga kiekvienam iš mūsų, žinančiam ir gerbiančiam savo šalies praeitį.

                      Prieš 102 metus 1918 m. vasario 16 dieną Antano Smetonos vadovaujama Lietuvos Taryba, remdamasi pripažintąja istorine JAV prezidento Vudro Vilsono paskelbta apsisprendimo teise, paskelbė atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pagrindais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniumi. Nuo tada ši diena virto Lietuvos valstybės ir visur laisvajame pasaulyje gyvenančių lietuvių tautine švente. Buvo įteisinti Lietuvos valstybės simboliai – vėliava, herbas, Gediminaičių stulpai ir himnas.

Nerimdaičių miestelio bažnyčioje prieš šv. Mišias vyko iškilmingas Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas. Renginį organizavo kaimo bendruomenės taryba, biblioteka ir seniūnaitis. Šventės dalyviams buvo padalytos tautinės juostelės, o vaikams – trispalviai balionai.

Minėjimas prasidėjo nuo miestelio bendruomenės pirmininkės Audronės Gureckienės sveikinimo žodžių. Bendruomenės pirmininkė palinkėjo šią dieną švęsti prasmingai, nepamiršti šalia esančių ir visus pakvietė kartu sugiedoti Lietuvos valstybės himną.                   

                      Renginį toliau tęsė gražūs mokinių eilėraštukai apie Lietuvą, istorinis pasakojimas apie šios dienos svarbą ir kūrybiškas mergaičių Lietuvos vėliavos spalvų: geltona, žalia, raudona, pristatymas.

O artėjant Kovo 11 – dienai – Lietuvos valstybės atkūrimo 30 – mečiui, miestelis organizatorių dėka, pasipuošė Lietuvos valstybės maketu, Gediminaičių stulpais ir tautiniu metų ratu.  

Istorijos mokytoja ir vyr. bibliotekininkė Neringa Račkauskienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje