Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Leidinių išdavimo ir grąžinimo eiga sušvelninto karantino laikotarpiu

 

Nuo 2020 m. gegužės 4 dienos Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka atnaujina leidinių išdavimo ir grąžinimo paslaugas. Artimiausiu metu dirbsime su vartotojais bekontakčiu būdu, į fondus skaitytojai kol kas dar nebus įleidžiami.


PASKOLINTŲ LEIDINIŲ GRĄŽINIMAS

Paskolintus leidinius nuo balandžio 28 dienos skaitytojai gali grąžinti knygų grąžinimo dėžėje prie įėjimo į Biblioteką. Grąžinti leidiniai paliekami karantinavimui 72 val. ir skaitytojams neišduodami.


LEIDINIŲ UŽSAKYMAS

Leidinius užsisakyti arba rezervuoti galima internetu www.kpbiblioteka.lt
 
Norimą pasiskolinti leidinį prašome užsisakyti per bibliotekos svetainę www.kpbiblioteka.lt -> bibliotekos katalogas -> paieška -> užsakyti leidinį -> prisistatyti -> skaitytojo pažymėjimo nr. ir slaptažodis –> Jūsų pavardė.

Atvykite leidinių pasiimti tik gavę patvirtinimą apie paruoštus leidinius esant užsakymo būsenai „Dokumentas paruoštas”.


Kiti būdai: telefonu bei el. paštu

Suaugusiems: tel. 8(444)52533, 
8 (444)41934 , el. p.:  Šis elektroninio pašto adresas yra apausogtas nuo spambots. Peržiūrėjimui reikia įjungti JavaScript.

Vaikams: tel. 8(444)53970, el. p.:  Šis elektroninio pašto adresas yra apausogtas nuo spambots. Peržiūrėjimui reikia įjungti JavaScript.

Vienu metu gali užsakyti ne daugiau kaip 5 knygas. Užsakyti leidinius galima tik grąžinus anksčiau pasiimtus. Atvykite leidinių pasiimti tik gavę patvirtinimą (telefonu ar el. paštu) apie paruoštus leidinius.


LEIDINIŲ IŠDAVIMAS

Atsiimti leidinius galima laikinai įsteigtame knygų išdavimo punkte, prie įėjimo į Biblioteką, Respublikos 18, Telšiai. Skaitytojai aptarnaujami tik su galiojančiu skaitytojo pažymėjimu. Laikinajame punkte išduodami iš anksto skaitytojų užsakyti ar rezervuoti leidiniai, telefonu pratęsiamas leidinių panaudos laikas ir vykdomas perregistravimas, Tarpbibliotekinio abonemento (TBA), teikiamos trumpos konsultacijos. Dėl TBA paslaugos kreiptis į bibliotekininkus telefonu.


YPATINGIEJI SAUGUMO REIKALAVIMAI

Atsiimti leidinių laikinajame knygų išdavimo punkte vienu metu įleidžiamas ne daugiau negu 1 asmuo. Bibliotekoje nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims (vyresnio nei 60 m. amžiaus asmenims ir (arba) sergantiems lėtinėmis ligomis).

Grąžinant leidinius ir skolinantis laikinajame punkte laikytis saugaus 2 metrų atstumo, dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, laikytis karantino metu nustatytų higienos normų. Lankytojai privalo tinkamai rūpintis rankų higiena ir (ar) dezinfekcija. Prašome bendradarbiauti ir klausyti darbuotojų prašymų.


KITOS PASLAUGOS

Nuo gegužės 4 dienos teikiamos TIK leidinių grąžinimo ir užsakymo paslaugos. Mokymai, edukacijos, ekskursijos ir kiti renginiai bibliotekoje nevyksta, skaityklos lankytojams neprieinamos. Šios paslaugos neteikiamos iki atskiro ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo įsakymo, apie kurį informuosime atskirai, kai tik gausime tokį leidimą.

 

*Tvarka parengta vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimu Nr. 207 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. balandžio 23 d. sprendimu Nr. V-974 „Dėl archyvų, bibliotekų ir muziejų lankymo būtinų sąlygų”, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos 2020-04-24 raštu Nr. S2-1131 „Dėl karantino režimo užtikrinimo kultūros įstaigose, kurių savininko teises ir pareigas įgyvendina kultūros ministerija, bei kultūros ministerijoje”.

 
Savanoris bibliotekoje