Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Skaitmeninė savaitė 2021

ADW poster 105Skaitmeninė savaitė (angl. ALL DIGITAL Week) – visoje Europoje organizuojama kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija. Jos tikslas – paskatinti gyventojus atrasti technologijas, jų kuriamą naudą, pasinaudoti skaitmeninėmis galimybėmis savo kasdienėje bei profesinėje veikloje. Daugiau informacijos apie visoje Europoje vykstančias veiklas ir renginius – www.alldigitalweek.eu.

„SKAITMENINĖ SAVAITĖ 2021“ TEMA:

Skaitmeninius įgūdžius ugdome mokydamiesi visą gyvenimą

KAS? 5 tiesioginės vaizdo transliacijos, profesionalūs pranešėjai, galimybė gauti atsakymus į rūpimus  klausimus, konkursas, proga laimėti prizus.

KAM SKIRTA? Visiems, norintiems kokybiškai gyventi kintančioje asmeninėje ir profesinėje aplinkoje.  

KADA? 2021 m. kovo 22 – 26 d., kasdien nuo 11 val.

KUR? www.prisijungusi.lt, „Prisijungus Lietuva“ youtube kanale, FB/PrisijungusiLietuva,

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Facebook profilyje: https://www.facebook.com/kpbiblioteka

Kovo 22 d. tema – Skaitmeninė visuomenė – kvietimas augti

Gyvename skaitmeniniame amžiuje, kur šiuolaikinės tendencijos rodo didėjantį poreikį naudotis informacinėmis ir ryšių technologijomis.  Šio poreikio augimas įtakoja būtinybę tobulinti skaitmeninius gebėjimus neatsižvelgiant į amžių, pareigas ar kitus sociodemografinius požymius. Pasaulį užklupus pandemijai  bendraujame, gydomės, perkame, kultūrinius renginius stebime šiuolaikinių technologijų pagalba, o keli išmanūs įrenginiai namuose jau nieko nestebina.

Šių dienų skaitmeninius iššūkius apžvelgsime ir apie juos diskutuosime kartu su skaitmeninių inovacijų  ekspertu Elijumi Čiviliu ir kibernetikos eksperte Vilma Škarnulyte.

Kovo 23 d. tema – Darbo vietų transformacija

 Labai neretai paskutiniais metais skaitome ar girdime apie žmones, dirbančius iš bet kurios pasaulio vietos, pavyzdžiui, saulėtos salos. Šie žmonės sakosi dirbantys jiems patogiu laiku, nes savo laiką planuoja patys.

Jau metai laiko kaip gyvename  COVID-19 pandemijos sąlygomis, kuri pakeitė pasaulį. Daugeliui mūsų įprastą darbo vietą ofise ar biure pakeitė darbas iš namų. Ko išmokome? Ką reiktų žinoti ir kokių principų laikytis dirbant nuotoliniu būdu? Apie tai diskutuosime su vadovavimo konsultantu, personalo ekspertu Sauliumi Jovaišu ir verslo atsparumo ekspertu Edvinu Kerza.

Kovo 24 d. tema – Debesų kompiuterija

Skaitmeninius duomenis kurti, saugoti ir jais dalintis šiandien įprastas dalykas. Darbo dokumentus, asmenines nuotraukas ar kitą informaciją laikome „Debesyje“.  Todėl svarbu žinoti pagrindinius dalykus bei principus kaip tai daryti saugiai. Apie tai kalbėsimės su inovacijų ekspertu Arnoldu Lukošiumi ir Google atstovybės Lietuvoje vadovu Vytautu Kubiliumi.

Kovo 25 d. tema – Kaip (iš)GYVENTI tarp ekranų

Darbas ir bendravimas internete yra ne tik greitas, patogus ir efektyvus, bet gali turėti ir neigiamų padarinių mūsų sveikatai (mažas fizinis aktyvumas, psichinė sveikata, priklausomybė nuo interneto). Ką turėtume žinoti, kad darbas ir/ar pramogos internete būtų ne tik malonumas, bet ir neturėtų neigiamų padarinių?

Apie tai kalbėsimės su Skaitmeninės etikos centro steigėjomis Rasa Jauniškiene ir Renata Gaudinskaite.

Kovo 26 d. tema – Finansinis saugumas internete

Technologijų pažanga neabejotinai keičia mūsų įpročius. Jeigu dar prieš dešimtmetį internetu pinigus pervesdavo arba namų bei kitas sąskaitas apmokėdavo nedaugelis, šiandien situacija – kitokia. Lietuvos bankų asociacijos 2020 m. atliktos apklausos duomenimis, internetinė bankininkystė šiuo metu yra populiariausia iš reguliariai naudojamų bankinių paslaugų – savo banke virtualioje erdvėje lankosi net 80 proc. apklaustųjų. Ką reikia žinoti šiandien, norint saugiai atlikti finansines operacijas internete, kaip elektroninėje erdvėje apsipirkti, taupyti ir/ar investuoti?

Neįkainojami ekspertų patarimai Jums. Audrius Šapola, SEB banko Prevencijos departamento direktorius, LBA Finansinių nusikaltimų prevencijos komiteto pirmininkas ir Žygeda Augonė, „Swedbank“ Lietuvoje banko informacinės saugos vadovė.

„SKAITMENINĖS SAVAITĖS 2021“ METU – AKCIJA!

Migracijos departamento teritoriniuose skyriuose atsiimdami asmens tapatybės kortelę gaukite dovanų – skaitytuvą*. Skaitytuvas tai įrenginys, kurio pagalba pasirašymui elektroniniu parašu galėsite naudoti ir savo asmens tapatybės kortelę.

Daugiau apie e. parašo kūrimo duomenis asmens tapatybės kortelėje ir kaip jais pasinaudoti sužinokite eid.lt ir elektroninisparasas.lt/pasirasyk.

*Skaitytuvų skaičius ribotas.

 
Savanoris bibliotekoje