Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » 2012 03 13 Kovo mėnesį Kaunatavos bibliotekoje lankytojus kviečia net dvi parodos

2012 03 13 Kovo mėnesį Kaunatavos bibliotekoje lankytojus kviečia net dvi parodos

 
Kai akys pasiilgsta spalvų ir saulės, kiekvieną džiugina ryškesnė akimirka, o ką jau sakyti, kai biblioteka niūrią dieną „pražydo“ pačias ryškiausiais žiedais, nes čia atidarytos iškart net dvi parodos. Fotografijų paroda „Saulėlydžiai ir ne tik jie...“ atleliavo iš Ventos (Akmenės r.). Ją pristatydama autorė Danutė Adomauskienė, pasakojo, kaip ji pradėjo fotografuoti kieme augantį beržą, stebėti kaip jis keičia spalvas su metų laikais. Vėliau pro savo namo langą (o gyvena ji ketvirtame aukšte) kaip teka ar leidžiasi saulė ir kai pirmą kartą nuotrauką pamatė atspausdintą popieriuje, labai patiko. Nuo tada saulėlydžių fotografavimas jai tapo aistra. Saulėlydis Danute kiekvienas vis kitoks, ar jis prie jūros ar upės pakrantėje, vasarą ar pavasarį. Tad parodoje daugiausiai saulėlydžių ir saulėtekių nuotraukų, bet tuo pačiu ir be galo įspūdingų Lietuvos peizažų.

 Kita paroda- origami burbulai. Pačių įvairiausiu spalvų, lankstymų būdų, vieni tarsi susideda iš gėlių, kiti geometrinių figūrų, papuošti kutais ar karoliukais ir visi be galo kruopštųs, skirtingi, žavintis subtilumu, parinkta spalva. Žiūrėdamas supranti, kad tai profesionalus, nuoširdus darbas. Į parodos atidarymą atvykusi autorė Liucija Lauciuvienė iš Telšių nuoširdžiai dalijosi patirtimi, pasakojo kaip juos pradėjo lankstyti, kaip susiranda pavyzdžius internete, o dabar jau sukuria ir pati. Visus susirinkusius pakvietė čia pat į praktinę pamokėlę . Visas susirinkusių išlankstytas detales (o jų vienam burbului prireikė net 35) čia pat sujungė į kamuoliuką. Pirmas, truputi su klaidelėmis, bet pačių padarytas burbulas buvo sutiktas aplodismentasi.

Parodoje virš 50 skirtingų spalvų ir formų burbulų, kurie sukabinti bibliotekoje traukia užsukti lankytojus. Jų pažiūrėti buvo atėję mokyklos moksleiviai, mokytojai, kaimo gyventojai ir ne tik iš Kaunatavos, bet ir apie parodą išgirdę, atvyko iš Tryškių, Ubiškės, Luokės Upynos, tad bibliotekoje jau žydi pavasaris....

 

 
Savanoris bibliotekoje