Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » 2012 m. spalio 23-26 d. įvyko Atvirų durų dienos antrokams „Biblioteka kviečia“

2012 m. spalio 23-26 d. įvyko Atvirų durų dienos antrokams „Biblioteka kviečia“

2012 m. spalio 23-26 d. įvyko Atvirų durų dienos antrokams „Biblioteka kviečia“

Vaikų literatūros skyriuje vyko atvirų durų dienos antrokams „Biblioteka kviečia“.

Visą savaitę antrokams vyko užsiėmimai prie kompiuterių, kurių metu jie buvo mokomi piešti, susirasti informaciją, ją susitvarkyti, išsispausdinti. Savaitės ‚,vinis‘‘ renginys, skirtas susipažinti su vaikų literatūros skyriumi.

Renginyje dalyvavo V. Borisevičiaus katalikiškos gimnazijos antrokėliai, lydimi savo mokytojos Ingridos Batavičienės.

Didžiausią šurmulį renginio metu sukėlė Džeimso Bondo agentūros sekliai. Stilingi vyrukai, juodais kostiumais ir tamsiais akiniais, visais atvejais pasirengę nuoširdžiai padėti. Jie susipažino su kiekvienu vaiku ir norėjo žinoti ar yra buvę bibliotekoje, apie ką mėgsta skaityti ir kokia knyga labiausia patiko. Po to agentai pateikė instrukcijas kaip tapti skaitytoju, kaip elgtis ir ką galima įdomaus nuveikti bibliotekoje. Išklausytos teorinės žinios buvo pritaikytos praktikoje.

Vaikams buvo pateiktos užduotys, kurias jie labai noriai vykdė. Paskutinė užduotis prie kompiuterių, surasti bibliotekos svetainę ir joje patalpintą įvairią informaciją. Kadangi visi labai aktyviai ir noriai vykdė įvairias užduotis, todėl buvo paskatinti premijomis ir galimybė paspausti rankas neprilygstamiesiems slaptiesiems agentams.

Tikrai sužavėjo renginio vedėjų, slaptųjų agentų, Žemaitijos kolegijos Telšių fakulteto kultūrinės veiklos vadybos studentų Gedimino Kestinio ir Dainiaus Venckaus talentas puikiai pravesti ir valdyti nemažą smalsių antrokų auditoriją.

Visi vaikai buvo sužavėti renginio idėja ir organizavimu. Nei vienam vaikui neteko nuobodžiauti, visą renginio laiką vaikai buvo užimti ir kontroliuojami.

Labai dėkingi Kultūros centro režisierei bei Žemaitijos kolegijos dėstytojai Alinai Mišeikytei ir studentams G. Kesteniui, D. Venckui padėjusiems padaryti pirmą antrokų apsilankymą bibliotekoje pilną įspūdžių ir džiaugsmų. Manau po šio renginio įgijome naujų bibliotekos skaitytojų.

Rūta Savickienė

 

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje