Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » Moksleivių piešinių paroda „Kaip smagu gyventi“

Moksleivių piešinių paroda „Kaip smagu gyventi“

Moksleivių piešinių paroda „Kaip smagu gyventi“

Minint Tarptautinę neįgaliųjų žmonių dieną Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje buvo pristatyta Telšių rajono vaikų su negale centro ir Telšių specialiosios mokyklos moksleivių piešinių paroda „Kaip smagu gyventi“. Ši paroda – vienas pirmųjų renginių skirtų šiai dienai paminėti.

Parodoje eksponuojami darbeliai alsuoja nuoširdumu, fantazijos polėkiais, netikėtomis idėjomis, gera nuotaika. Darbelių autoriai – meninių polinkių turintys, gabūs ugdymo įstaigos vaikai ir jaunuoliai.

Suorganizuota paroda leido vaikams suvokti, kad jie yra svarbūs, reikalingi ir kad turėdami penkis pirštukus ir pieštuką jie gali padaryti daug gražių darbų.

 

Parodos pristatymo proga jaunieji menininkai surengė koncertą, kurį pradėjo Telšių specialiosios mokyklos mergaitės. Nuotaiką praskaidrino Ernestas Voronkovas padeklamavęs eilėraštį „Kur nakvoja saulė“, bei „Šeduvos bernai“ (vaikų su negale centras) padovanojęs smagią dainą.

Telšių specialiosios mokyklos pavaduotoja Danutė Stasiulienė džiaugėsi, kad abi mokyklas jungia bendra draugystė, kad ši diena sutampa su draugo diena ir linkėjo visiems būti draugiškiems.

Telšių švietimo centro pedagoginės psichologinės tarnybos atstovė Lina Vičkačkienė, pasidžiaugusi gražiais vaikų darbais, susirinkusiesiems linkėjo daug gerų akimirkų, mylėti vieniems kitus, tausoti sveikatą.

Vaikų literatūros  sk. vedėja Rūta Savickienė prisiminė, kad Telšių rajono vaikų su negale centro ir Telšių specialiosios mokyklos vaikų darbai eksponuojami dažnai ir susilaukia didžiulio lankytojų dėmesio, tikimasi, kad ir dabar veikianti paroda bus deramai įvertinta. Renginį organizavo ir vedė specialiųjų įstaigų metodinio ratelio pirmininkė Jurgita Lukošienė.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje