Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2010 » 2010 04 23 Kaunatavos bibliotekoje iškilmingai prasidėjo 10- oji Nacionalinė bibliotekų savaitė.

2010 04 23 Kaunatavos bibliotekoje iškilmingai prasidėjo 10- oji Nacionalinė bibliotekų savaitė.

Nacionalinė bibliotekų savaitė Kaunatavoje skaitytojus pakvietė į renginius ir parodas.

Savaitė prasidėjo ilgai lauktu susitikimu su savaitraščio „Šeimininkė“ leidėjais, kuriuos lydėjo, žemietė, aktorė Doloresa Kazragytė. Tądien susidėjo daugelis švenčių- savaitės atidarymas, ilgai lauktas susitikimas, Jurginės, kurias simbolizavo prie durų pasitinkantys žolynais vainikuoti avinukai. „Šeimininkės“ redaktorės Danutės Junevičienė papasakojo apie laikraščio kasdienybę, kiek žmonių jį ruošia, tariasi, glosto, kol patenka pas skaitytojus. Savaitraščio svečiai bibliotekai paliko keletą komplektų archyvinių „Šeimininkės“ laikraščio komplektų, kalendorių, kurie šiuo metu sudėti į parodą ir džiugina lankytojus. Aktorė Doloresa Kazragytė džiugino ištraukomis iš įvairių kūrinių, įrodydama, kad knygose prieš daugelį metų sudėta išmintis aktuali ir šiandien, kad žodis gali paguosti, o su humoru parašytas- pakelti nuotaiką ir leisti į gyvenimą pažiūrėti iš šalies.

 

 Kaunataviškiai susitikimo proga paruošė rankdarbių parodas, kurių metu savo aplikacinius paveikslus pirmą kartą pristatė Lina Vozgirdienė, nėrinius ir popierinius krepšelius Edita Galkontienė. Per metus sukurtais naujais karpiniais nustebino Dainora Macevičienė. Julijona Bladžinausienė, paskendusi į origami lankstymo subtilybes, demonstravo sukurtus paukščius ir vazas, Jurijus Rutkauskas- prakalbinęs varį jį pavertė gėlėmis ir papuošalais, Rūta Burniauskienė džiugino paveikslėliais iš žuvie kaulų, nėriniais ir riešinėmis, Vilija Jocienė su dukra Egle papuošalais, veltinio darbais bei šilko tapybos paveikslėliais. Viešnios labai domėjosi kulinariniais „Marijonų“ klubo receptais ir žadėjo išspausdinti juos atskirame laikraščio lape. Ragavo Jurginių kiaušinienę ir vis klausinėjo, kaip mes gyvename, kuo domimės. Smagu, kad savaitraščio „Šeimininkė“ 20 –mečio proga surengę susitikimų su skaitytojais turą per Lietuvą, užsuko ir į mažą mūsų bibliotekėlę.

Tuo savaitės renginiai nesibaigė. Mažieji bibliotekos skaitytojai kūrė iliustracijas poetės, žurnaliuko „Nykštukas“ redaktorės Ilonos Bumblauskienės haiku. Taip pat labai domėjosi knygų iliustracijų piešinių paroda „Ir mano mama lankė Kaunatavos biblioteką“, kurioje buvo demonstruojami pieš daugelį metų buvusių skaitytojų darbai t.y. daugelio dabartinių mažųjų lankytojų tėvelių ir močiučių knygų herojų piešiniai.

Kai mokyklos vaikai kvietė visas mama ir močiutes į šventinį koncertą, Kaunatavos biblioteka siūlė užsukti į kieme surengtą parodą "Išsiuvinėtas mamos gyvenimas“, skirtą taip pat Motinos dienai. Paroda sukvietė nemažą būrį dalyvių ir lankytojų. Moterys su dideliu džiaugsmu rodė savo mamų, močiučių ir net prosenelių darbus, nors taip dalyvaudamos renginyje kartu...Tai paskatino ir toliau domėtis siuvinėtais darbais ir nupaveikslavus sudėti juos į kraštotyrinį leidinuką.

Smagu, kartu su kolegėmis, dalyvauti bibliotekų savaitės renginiuose ir didžiuotis, kad biblioteka tampa vis svarbesne, reikalingesne ir reikšmingesne kiekvieno žmogaus gyvenime, kad pliūptelėjęs kompiuterizacijos srautas nesumenkino rašytinio žodžio prasmės.

 
Savanoris bibliotekoje