Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2010 » 2010 12 22 Žiemos šventė Gadūnave

2010 12 22 Žiemos šventė Gadūnave

Dovana neįpakuota blizgančioje dėžėje

Kai parduotuvių vitrinose pūpsojo kalnai dovanų, žybsėjo švieselės ir suposi girliandos, žiemos šventės aplankė kiekvienus namus. Kalėdų eglutės įžiebimo šventė pirmą kartą subūrė ir Gadūnavo miestelio gyventojus. Pirmoji žaliaskarė įžiebta miestelio aikštėje, kur Gadūnavo parapijos gyventojai, kraštiečiai ir svečiai susirenka per šventes, atlaidus .Eglę dovanojo Pagudonės poligono kariškiai. Mažiausius vaikučius pradžiugino šalia eglės sėdintis 2011metų simbolis - kiškis ir į svečius atvykęs Kalėdų senelis.

 


 Svečias palinkėjo visiems gerų metų,mažiausius šventės dalyvius vaišino saldainiais. Gadūnaviškio Visvaldo Andrijausko akordeonu grojamos melodijos pakvietė visus bendrai dainai, o mažuosius - šokiui su Kalėdų seneliu. Medžiotojų dovanoti fejerverkai nušvietė dangų ir pakvietė visus prie gražiosios žaliaskarės susitikti ir metų sandūroje. Pasitikti Naujuosius 2011 metus susirinko taip pat nemažas būrys miestelio gyventojų ir svečių.

Žiemos šventės - gerų darbų ir stebuklų metas.Gera, kad šilumą ir gėrį dalijo ir Gadūnavo seniūnijos socialiniai darbuotojai, su dovanėlėmis lankę vienišus senelius.

Didžiosios žiemos šventės buvo mums kaip priminimas, kad gyvenimas gražus ne dėl dovanų, o dėl buvimo drauge.Sušildėme vieni kitus širdies gerumu, kurio niekada nebūna per daug.

Gadūnavo filialo bibliotekininkė Gražina Narmontienė

 
Savanoris bibliotekoje