Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 04 09 Žinių atnaujinimas

2011 04 09 Žinių atnaujinimas

Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos mokymo centre, kuris yra įkurtas Ryškėnų bibliotekoje, startavo pagal projektą "Bibliotekos Pažangai" 3 etapo bibliotekininkų mokymai. Projekto mokymų koordinatorė Vilniuje Rasa Stuglienė, Telšiuose mokymus koordinuoja Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Vida Urnikienė, organizacinius darbus atlikti nuoširdžiai padeda Ryškėnų bibliotekos vyr. bibliotekininkė Jovita Vaičiulienė.

 Nuo vasario 31 dienos vyksta nuotoliniai mokymai „Žiniatinklis 2.0 bibliotekininkams“, bibliotekų darbuotojai turi galimybę neišvažiavus iš namų įgyti daugiau žinių bei kelti savo kvalifikaciją. Kovo mėn pabaigoje į mokymo centrą buvo suvažiavę Mažeikių, Plungės, Rietavo bei Telšių bibliotekininkai dalyvauti įdomiuose mokymuose „Kaip rengti skaitmeninį turinį: skaitmeninių nuotraukų ir paveikslėlių paruošimas. Darbas programa ,,Picasa.“ Dėstytoja fotomenininkė Gintarė Rakickaitė linksmai ir turiningai supažindino su programos Picasa gudrybėmis. Bibliotekininkai mokėsi rengti skaitmeninį turinį: skaitmeninių nuotraukų ir paveikslėlių paruošimas, darbas su programa Picasa. Viską darbuotojai atliko praktiškai, turėjo galimybę atsinešti savo fotoaparatus sužinoti visas jų galimybes, paveiksluosi įvairiais nustatymais, nuotraukas su Picasa programa apdirbti, parinkti spalvų kontrastą, iškarpyti, sudėti į skaidres ar net paruošti nuotraukų filmuką. Buvo labai įdomūs ir naudingi mokymai.

Visą balandžio bei gegužio mėnesį vyks žinių atnaujinimo mokymai, kuriuose 42 bibliotekininkai turės galimybę atnaujinti savo kompiuterinio raštingumo žinias, Telšių rajono bibliotekininkai bus supažindinami su ,, OS Windows 7 bei MS Office 2010 naujovės ir skirtumai nuo OS Windows Vista ir MS Office 2007“ bei „Darbo su MS Excel 2010 pagrindai“ , kiekvienam dalyviui įteiktos knygos, kad toliau galima būtų ir savarankiškai mokytis. O tai padaryti tikrai reikės , nes šių metų vasarą visose Telšių rajono bibliotekose bus atnaujinta programinė įranga ir įdiegtas OS Windows 7 ir Office 2010 paketas. Tad įgytų žinių artimiausiu laiku tikrai reikės, nes teks dirbti bibliotekininkams su nauja programine įranga.

 
Savanoris bibliotekoje