Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 04 12 Kaunatavos bibliotekoje stiklo darbų paroda

2011 04 12 Kaunatavos bibliotekoje stiklo darbų paroda

Su dideliu susidomėjimu gaudėme žinias apie Varnių vyskupo M. Valančiaus bendruomenės neformalios jaunimo grupė „S” vykdytą projektą „Švarus kaip stiklas“. Parodose matėme jau pagamintus darbus, o labiausiai žavėjomės, kad susibūrę jauni žmonės ne tik domėjosi ekologija, bet pabandė ne kalbėti, bet realiai kažką daryti. Manome, kad jiems tai pavyko.

 Kad aplink mus daug šiukšlynų, nors ir mažėjančių, žinome visi. Kad daugelis šiukšlių dūlėja šimtus metų irgi buvome girdėję, tad dar nuostabiau, kad varniškiai surinkę sudužusius ir išmestus stiklus, butelius, pavertė juos į vitražus, papuošalus, Kalėdinius žaisliukus, o parašę antrąjį projektą „Žalios lėkštės“ dar ir pačių įmantriausių formų lėkštes. Labai apsidžiaugėme, kad Žemaičių vyskupystės muziejaus darbuotoja Alma Būdvytienė sutiko atvykti pas mus į Kaunatavos biblioteką ir pristatyti projektą. Niekas geriau negali papasakoti, kaip jau padaryti darbai. Tad su dideliu susidomėjimu žiūrinėjome varniškių atvežtą parodą. O dar smagiau, kad surinkę ką radome čia pat iš butelio šukių, lango stiklų, ir kitokių duženų galėjome patys pabandyti suklijuoti darbelius

Mergaitės, žinoma, puolė darytis pakabukus ar auskarus, vaikinai- vitražus. O kadangi susitikimas vyko prieš mamų dieną, labiausiai rūpėjo sukurti dovanėles mamai. Į darbą kibo ir suaugę, ir vaikai, net pats mažiausias susitikimo dalyvis, kuriam tik trys metukai, labai kruopščiai dėliojo stiklo šukeles. Beklijuojant stikliukus kilo begalės idėjų, stiklo gabaliukai susidėliojo į laivą, medį, žodį, saulę ir nors darbelius dar reikėjo išvežti į Varnius “iškepti“ specialioje krosnyje ir tik tada jie įgaus tikrąjį pavidalą. Labai džiaugiamės savo darbais ir nekantriai laukiame jų parvežant. Smagu turėti galimybę patiems pasidaryti įvairiausių darbų, ypač žinant, kad surinkus stiklus, aplink mus taps nors truputį švariau, o bibliotekoje veikianti stiklo darbų paroda verčia susimatyti, kad ir mes turėtume puoselėti savo aplinką.

 
Savanoris bibliotekoje