Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 05 07 Kaunatavos bibliotekoje - saldainių tortas Europos sąjungai

2011 05 07 Kaunatavos bibliotekoje - saldainių tortas Europos sąjungai


Kaip ir kasmet gegužę Kaunatavos biblioteka, kartu su bendruomene, mokykla bei kultūros centru pažymime Lietuvos įstojimą į Europos sąjungą. Nesiimam politikuoti, tiesiog stengiamės neatsilikti nuo kitų Europos sąjungos šalių ir tobulėti, o tai pradedame puošdami savo aplinką, įgydami naujų žinių, tapdami šiek tiek bendruomeniškesnias. Jau tapo tradicija tądien prie mokyklos visiems kartu pasodinti medelį, o vėliau rinktis į sodinukų mugę skambiu pavadinimu „Kad mūsų kaimas būtų gražiausias Europoje“. Kaip juokavo šiemet pirkėjai, greitai Kaunatavoje žydės ir Europietiški rožynai, nes kasmet rožėmis pirkėjus pradžiugina Zigmas Čepulis iš Tryškių. Daigelius su meile atvežanti Rūta Jonušienė, taip pat kasmetinė mugės dalyvė.

 Mažiausi kaunataviškiai – pirmokai ir parengiamosios klasės vaikai susirungė bibliotekoje ant Europos žemėlapio. Jie pademonstravo kaip jau moka skaityti, kokias valstybes žino ir išbandė įvairias rungtis. Sekėsi visiems labai puikiai, o svarbiausiai visiems buvo labai smagu ir žaidžiantiems ir žiūrintiems.

Jaunimas Europos gimtadienį šiemet pažymėjo pademonstruodami žinias viktorinoje, kurioje rungėsi devintų – dešimtų klasių moksleiviai. Nors uždaviniai buvo ne perlengvinusi abi komandos rungėsi šauniai. Sėkmė šiek tiek labiau padėjo devintokams, gal kad ir jų komanda buvo didesnė. Dovanėlėmis viktorinos dalyvius pasveikino ir toliau tobulėti palinkėjo, dažna mūsų šventės viešnia, Telšių Europe Direct centro vadovė Auksė Valackonienė, kuri atvežė ir įvairių Europos šalių saldumynų iš kurių sudėliojome Europos gimtadienio tortą. Smagu švęsti gimtadienį.

 
Savanoris bibliotekoje