Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 04 29 Moterų klubo ?Marijonos? ? 25metis Kauantavos bibliotekoje

2011 04 29 Moterų klubo ?Marijonos? ? 25metis Kauantavos bibliotekoje


Kaunatavos kaimo bibliotekoje jau 25 metai veikia moterų klubas “Marijonos” (įkūrėja Aldona Martinkienė). 25 metai žmogaus gyvenime, nėra labai daug, tai galbūt baigti mokslai, sukurta šeima, vis dar ieškojimas savo kelio. Klubo gyvenime tai didelis įvykis, suburtas kolektyvas, nusistovėjusios tradicijos ir išbandytas metų džiaugsmas būti kartu. Su šitokiomis nuotaikomis daugelis Kaunatavos moterų rinkosi į biblioteką, kuri jau daugelį metų yra moterų klubo „Marijonos“ susibūrimo vieta. Per klubo gyvavimo metus būta begalė susitikimų, užsiėmimų, renginių, akcijų, švenčių. Kartu išvažinėta daugelis Lietuvos ir Latvijos kampelių.

 Užtelėjęs pavasaris pažėrė net keletą gražių švenčių, su kuriomis visus susirinkusius pasveikino Kaunatavos bibliotekininkė V. Jocienė, tai Atvelykis, Motinos diena, Nacionalinė bibliotekų savaitė ir, žinoma, moterų klubo „Marijonos“ 25-metis. Neeilinis gimtadienis visus pasitiko įvairiomis parodomis. Bibliotekoje veikė Dailės akademijos studentų darbų paroda (vadovė S. Udovičienė), Varnių bendruomenės stiklo dirbinių paroda „Skaidrus kaip ledas“ prie kurios prisijungė ir kaunatviškiai su savo darbais, Nacionalinei bibliotekų savaitei skirta V. Knystautienės iš Varnių paroda „Megzti knygų herojai“ bei kūrybinio projekto „Nurašytos knygos antras gyvenimas“ darbai. Specialiai klubo gimtadieniui su grafikos darbų paroda bei pačiomis naujausiomis savo kūrybos knygutėmis iš Tirkšių (Mažeikių r.) atvyko poetė, tautodailininkė Alma Krapauskienė, kuri padovanojo dar ir savo eilėraštį „Kaunatavai“. O visus atgenančius į renginį, lauke pasitiko bendra Tučių ir Kaunatavos moterų paroda „Kvartugelē“, juk kas gali būti šilčiau už mamą ar namų šeimininkę, pasirišusią prijuostę ir kepančią pyragus. Šventės metu parodą pristatė jos iniciatorė, Tėvynės pažinimo draugijos Telšių skyriaus narė, Elena Mažeikienė. Kiekvienas rankdarbis reikalauja daug laiko ir kantrybės, todėl su didele nuostaba priėmėme Mažeikienės dovaną- „Marijonų“ klubo narėms išsiuvinėtus „kvartugelius“. Pasveikinti klubo moterų atvyko ir nemažai svečių, kurie klubą pažinojo iš susitikimų, bendrų darbų, švenčių. Telšių kultūros skyriaus vedėja Danutė Mikienė linkėjo klubui tik stiprėti ir burti aplink save dar didesnį būrį pasekėjų, K. Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė pasidžiaugė bendrais darbais ir susitikimais, Upynos seniūnas Donatas Želvys sveikino ir dėkojo už bendrą veiklą, Kaunatavos pagrindinės mokyklos pavaduotoja Liudmila Balnienė atnešė pačius šilčiausius sveikinimus nuo viso mokyklos kolektyvo, o Kaunatavos bendruomenės pirmininkė Rima Butikienė nustebino originalia dovana- raganaite Marijona ir pasidžiaugė, kad klubas dažnai tampa bendruomenės varomąja ašimi. Visus susirinkusius nuostabiomis, lyrinėmis dainomis džiugino telšiškis bardas Romas Miškinis. Ypatingą dovaną padovanojo atvykę Kražių M. Sorobiejaus kultūros centro artistai, poetė Ilona Bumblauskienė bei gitaristas Vidmantas Gulbinas pristatę savo kūrybos poetinę kompoziciją „Jis ir ji“.

Rodos bėgdami, nespėdami, skubėdami, neturime laiko susitikimams, pokalbiams ar tiesiog susirinkti prie bendro stalo, bet klubo „Marijonos“ moterys žino, kad buvimas kartu- didelė, neįkainuojama vertybė. Kartu praleistos valandos besimokant naujų dalykų, keliaujant, guodžiant ar drąsinant vienai kitą, susiburiant bendrai idėjai, padeda greičiau ir svariau pasiekti rezultatų, sušildo ir sustiprina ateinantiems darbams. Gera turėti bendraminčių.

 
Savanoris bibliotekoje