Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 05 12 Poezijos Paukštė Varniuose

2011 05 12 Poezijos Paukštė Varniuose


ATAIDI ŽEMĖS JUOKAS...

„Poezijos pavasaris – 2011“

Po baltai pražydusią Lietuvą sklando 47 – tasis “Poezijos pavasaris”…Žemės juokas ir paukščių klegeys neaplenkė ir Žemaitijos – jau eilę metų po Telšių rajono bibliotekas skrajojanti simbolinė “Poezijos paukštė” (autorė – K.Praniauskaitės VB direktorė V.Černiauskienė) lyriškam atodūsiui nutūpė Varniuose.Antrą kartą mūsuose vykstanti poezijos šventė sukvietė daug eiliuoto žodžio gerbėjų bei svečių.

... Scenoje,pražydintos vyšnios šakelės fone , ant molberto puikuojasi gražiai įrėminta,veržliam skrydžiui besiruošianti balta paukštė .Tai – ne tik šventės simbolis,bet ir viso nuostabaus renginio šviesioji aura,gerumo ir pakilios nuotaikos dvasia...

Skambant Žemaitijos poetų Genovaitės Petrulienės ir Algirdo Dačkevičiaus poezijos posmams,Varnių kultūros ir jaunimo centro moterų vokalinis ansamblis atlieka muzikinę- poetinę kompoziciją „Mus pavasaris užvaldė“ (Vad.- Z.Jasevičienė ir S.Vilkas).

Renginio vedėja Rita Galkontienė patikina šventės dalyvius,jog Varniai –skambus ir garsus vardas,jog čia esama daug žmonių mylinčių ir rašančių poeziją.

Tuo netrukome įsitikinti klausydami ‚pavasariškai“ skambančių Juozo Šileikos, Leokadijos Jokubauskienės, Stanislovo Genučio, Danutės Šeržantienės bei Genovaitės Petrulienės eiliuotų žodžių.

Elena Gedminienė lyriškais nežinomų poetų posmais pagarsino Žemaitiją.

Valerija Vasiliauskienė šventės dalyviams priminė,jog neseniai mus palikęs Justinas Marcinkevičius niekada nebus pamirštas,perskaitė poeto eilėraštį „Žodžio sonetas“.

Poezijos šventėje dalyvavusi Telšių literatų klubo „Šatrija“ prezidentė Adolfina Varnelienė,nepašykštėjusi gražių pagyrimų varniškiams,skaitė savo eiles apie pavasarį,meilę gamtai ir šiltus žmonių jausmus.

Laikraščio „Kalvotoji Žemaitija“ redaktorius ir poetas Algirdas Dačkevičius taip pat pristatė žiupsnelį savo naujausių eiliuotų posmų,skatino varniškius „nesudėti plunksnų“,likti ištikimais poezijai.

Šiltais žodžiais ir gėlėmis likome apiberti iš K.Praniauskaitės VB direktorės Virginijos Černiauskienės ir Telšių rajono savivaldybės kultūros skyriaus vedėjos Danutės Mikiens rankų.

...Malonu buvo tokią gražią pavasario popietę pakilti ant „Poezijos paukštės „sparnų ir plačiai atverta širdimi ,gerumo kupinomis akimis nužvelgti savo gimtąjį kraštą ir sušukti:“Gyvenime ,koks tu gražus!“...

Truputį graudoka,bet „Poezijos paukštei „ – metas skristi .Iš Varnių bibliotekos bibliotekininkės Vidos Krenciuvienės rankų simbolinę „Paukštę“ Varnių seniūnijos seniūnas Rolandas Bružas,palinkėjęs gražaus ir laimingo skrydžio, perdavė Pavandenės bibliotekos vedėjai Editai Streckienei.

Iki kito pavasario, „Poezijos paukšte „!

Stanislovas Genutis

Nuotraukose: „Poezijos pavasario – 2011“ Varniuose vaizdai.

 
Savanoris bibliotekoje