Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 06 01 Auksarankių popietė Varnių bibliotekoje

2011 06 01 Auksarankių popietė Varnių bibliotekoje


Karštą vasaros popietę atgaivą radome ne tik kūnui,bet ir dvasiai Varnių bibliotekoje – mat,visą mėnesį pabuvojusi Kaunatave Žemaitijos Menų kolegijos Telšių fakulteto dailės ir tekstilės technologijų specialybės studentų darbų paroda pagaliau surado jaukią „lagūną“ Varniuose.Įvairiausia technika atlikti darbai – darbeliai čia pavirto pačiais nuostabiausiais įdomios ir turiningos parodos eksponatais,kuriuos stebėjo,jais domėjosi ir lietė nemažas būrelis meną mylinčių varniškių.
Žgutų nėrimas,batika, tapyba ant šilko, vilnos vėlimas ,avalonai, simegrafija ar dekupažas – visa tai naujovės rankdarbių ir taip vadinamo namudinio meno srityje.Šias technologijas savo kūriniuose įspūdingai demonstravo pirmo kurso studentės L.Baltrušaitytė ir M.Liatukaitė, trečiakursė A.Tamošauskienė ir diplomantė A.Bakšinskienė.

 Auksarankių parodą paįvairino mūsų žemiečio Rolando Garbinčiaus ir jo žmonos Snieguolės paveikslėlių siuvinėtų kryželiu gausi ekspozicija.Šiam retokam vyrų hobiui nuoširdžiai pritarė parodos vadovė,ŽMK Telšių fakulteto dėstytoja Salomėja Udovičienė, mielai atskleisdama sudėtingos technikos – kalkografijos (nuotraukos perkėlimo ant audinio) palaptis.

Parodoje dalyvavusi M.Valančiaus gimnazijos technologijų ir dailės mokytoja Asta Adomaitienė pasidžiaugė,kad jos auklėtiniai savo darbeliuose vis drąsiau pritaiko Kolegijos studentų propoguojamas menų technologijas,rengia mokyklines rankdarbių parodėles,džiugindami savo tėvelius ir mokytojus.

Parodos diskusijų intarpuose dalyvius „lepino“ ir jų muzikinį „apetitą“ skatino jaunosios fleitistės Gabija Kasmauskytė ,Emilija Būdvytytė ir akordeonistė Mintarė Cesiūnaitė.

Varnių bibliotekos vyr.bibliotekininkė Vida Krenciuvienė ,dėkodama parodos organizatoriams ir dalyviams už parodytą dėmesį buities grožiui ir estetinei kultūrai išreiškė viltį,jog kiekvieno varniškio namuose gims nauji darbeliai,nauji lietuviški akcentai, puošiantys mūsų lietuvišką namų židinį.

Stanislovas Genutis

 
Savanoris bibliotekoje