Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 10 06 Susitikimas su poetu M. Budraičiu

2011 10 06 Susitikimas su poetu M. Budraičiu


Prie „Naktigonės“ laužo...
 
Tuntas varniškių – poezijos gerbėjų, pabėgę nuo rudenio žvarbos, praėjusį ketvirtadienį sugužėjo į Varnių Kultūros ir jaunimo centro veidrodžių salę paklausyti respublikoje žinomo TV laidų vedėjo,sporto komentatoriaus,daugelio populiariausių dainų tekstų autoriaus šilutiškio Marijaus Budraičio naujausios poezijos knygos „Naktigonė“ pristatymo.
Autoriaus skaitomi ar deklamuojami eilėraščiai netruko užkariauti auditorijos dėmesį – visi paskendome nekasdieniškai pateiktų kasdieninių žodžių žaismo verpete,magiška lyrika subūrė visus tarum prie naktigonių laužo,kurio šiluma užvaldė kūną ir sielą.

Atmintin įstrigo eilėraščiai „Žiogų meilė“, „Knygos“,“Kūno spalva“,“Pamesta galva“,“Laumžirgis“,“Tiesos vartymas“,“Paskutinė diena“ ir kiti.Vyriškas aksominio tembro baritonas –skaitovo privalumas – Marijui padėjo mus įsupti į lyrikos paslaptis,kurios suteikė nors trumpam dvasinę atgaivą, leido atsipalaiduoti ir relaksuoti.

Šilutiškio poeto Marijaus Budraičio „Naktigonės“ pristatymo įžangoje, tarsi pasveikinimas skambėjo romantiškos dainos su rudens atspalviais,atliekamos Varnių KJC moterų vokalinio ansamblio (Vad. – Z.Jasevičienė, muzik. vad. – S.Vilkas).

Svečią iš Pamario lydėjo Šilutės F.Bajoraičio bibliotekos direktorė Danutė Užpelkienė, jos kolegė – Telšių K.Praniauskaitės bibliotekos vadovė – Virginija Černiauskienė,Telšių rajono laikraščio „Kalvotoji Žemaitija“ redaktorius Algirdas Daškevičius.

Poezijos popietėje dalyvavo Varnių parapijos klebonas Jonas Petrauskis, Profesinio mokymo centro pedagogai ir moksleiviai, literatų būrelio“Lyra“nariai,miestelio bendruomenės aktyviausi knygų mylėtojai ir kt.

Dėkodami Varnių bibliotekos darbuotojoms už nuoširdų priėmimą ir gėles iš bibliotekininkės Zitos Macienės rankų, “Naktigonės“ autorius Marijus ir jį lydėjusi ponia Danutė pasidžiaugė mūsų miestelio grožiu ir žmonėmis, kuriems yra brangi knyga ir jose slypintys perlai.

Varnių bibliotekos literatų būrelio „Lyra“ pirmininkas - Stanislovas Genutis.

Nuotraukoje: (iš dešinės) - M.Budraitis, D.Užpelkienė, V.Černiauskienė, A.Daškevičius.

 

 
Savanoris bibliotekoje