Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » Nežinai ? Pėdink į Žarėnų miestelio biblioteką

Nežinai ? Pėdink į Žarėnų miestelio biblioteką

Nežinai ? Pėdink į Žarėnų miestelio   biblioteką

Nacionalinė bibliotekų savaitė buvo lankomiausia , nes buvo šūkis "Nežinai? Pėdink į biblioteką".Bibliotekoje aktyviai lankėsi ne tik jaunieji skaitytojai,bet jų tėveliai ir močiutės. Savaitė prasidėjo P. Mašioto knygelių ištraukų garsiniais skaitymais.

"Pirmasis pasimatymas su biblioteka"

Lydimi mokytojos Birutės Meškauskienės vaikai aplankė biblioteką. Jiems čia buvo smagu,vartė knygutes, žaidė žaidimus, drąsiai deklamavo eilėraščius, garsiai skaitė . Garsinis skaitymas vaikams yra svarbus pradedant jiems tapti skaitytojais.

Žinoma norėjo daug ką sužinoti apie biblioteką. Susitikimui baigiantis vaikai buvo pradžiuginti dovanėlėmis. Mažieji pažadėjo lankytis kasdien ir skaityti knygutes.

Vyko popietė suaugusių ir vaikų pasakų skaitymai. "Kieno pasaka gražesnė"

Paskaitymas, pabuvimas, padainavimas vaikui -tai yra tėvų ir vaikų, globėjų ir vaikų ryšių stiprinimas. Skaitant balsu yra investicija į vaiko ateitį.

Vaikams iš nuostabos sužibo akutės,pamačius tikrą pasakų lobyną- pasakų knygų parodą "Gražiausia pasaka man ta, kurią pasekdavo mama" Pavartę įdomias , spalvingas, gražiom iliustracijom pasakų knygutes,vaikai užsidegė noru butinai jas visas perskaityti. Tėveliai, mamytės ir močiutės sekė savo vaikystės pasakas, mažieji garsiai skaitė savo mėgstamiausią pasaką.

Vyko akcija "Pasiūlyk draugui knygą". Akcijos metu biblioteką aplankė šeši nauji bibliotekos lankytojai ir tapo skaitytojais.

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu ,skaitytojai padovanojo 16 knygų.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje