Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » PRASIDEDA VAKARO POEZIJOS ,,MĖNESIENOS KUŽDESIAI“ NAKTINIAI SKAITYMAI

PRASIDEDA VAKARO POEZIJOS ,,MĖNESIENOS KUŽDESIAI“ NAKTINIAI SKAITYMAI

Liepos 4 d. literatūrinių- muzikinių renginių ciklą šiais metais pradės programa ,,Vakaro mintys", kurioje muzikines žodžio improvizacijas atliks dainų atlikėja Dovilė Kudžiutė, bardas Romualdas Miškinis, eiles skaitys Giedrė Kavaliauskaitė – Butkė. Ši naujai susikūrusi poezijos mylėtojų grupė tapo nuolatiniai poezijos švenčių palydovai.

Liepos 12 d. Telšiuose Saulius Petreikis klausytojus pasitiks su programa, aprėpiančia instrumentus bei muziką iš visų pasaulio regionų.

Pagrinde jo kūryboje skamba pučiamieji, bet yra ir harmoninių bei ritminių instrumentų. Sauliaus programa nuskraidins publiką į Indiją, skambant bansuri fleitoms, į Škotiją bei Airiją klausantis keltiškų vislų, armėniškas dudukas dainuos apie Kaukazo regioną, į Australiją nukels didžeiridu baubimai, kalimbos bei šekerės padvelks Afrikos karščiu, o birbynės, skudučiai, kanklės ir įvairūs ragai grąžins arčiau namų. Saulius Petreikis taip pat bus paruošęs ypatingą staigmeną žemaičiams, kurią atskleis tik pasirodymo metu. Antrojoje susitikimo su telšiškiais dalyje prie Sauliaus prisijungs jauna dainuojamosios poezijos atlikėja Ugnė Kleinauskaitė. Jos kūryba kupina Škotijos vėjų bei Lietuvos lygūmų, mat šiose dvejose šalyse kūrėja suranda įkvėpimą. Programoje skambės kūryba Ugnės bei jaunųjų poetų kartos eilėmis, atsiskleis jauno žmogaus požiūris į viltį, gamtą ir mažus dalykus, kuriuos kartais pamirštame kasdienybėje.

Liepos 25 d. rinktinės ,,Naktigonė" autorius, žinomas renginių vedėjas, dainų autorius atvers naujų eilėraščių skrynelę. Giliausias jo kūrybos emocijas, gražiausius jausmus pagal Marijaus Budraičio eiles atskleis bardai.

Visuose renginiuose poetišką vakaro nuotaiką visų renginių metu kurs šių renginių vedėja Giedrė Kavaliauskaitė-Butkė su kultūros centro jaunimo grupe ,,Entuziastai" ir nuostabi ežero aplinka.

Kviečiame visus šiomis dienomis prie muziejaus ,,Alka" 22 val. kartu sutikti besikeičiančias mėnulio fazes dangaus skliaute ir sustabdyti bent trumpam skubantį, bėgantį laiką malonioje ežero aplinkoje su gera poezija ir muzika. Apie rugpjūčio mėn. renginius informaciją pateiksime vėliau.

Virginija Černiauskienė,

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė.

 
Savanoris bibliotekoje