Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » Keturioliktoji suaugusiųjų švietimo savaitė

Keturioliktoji suaugusiųjų švietimo savaitė

Keturioliktoji suaugusiųjų švietimo savaitė

2013 metais Lapkričio 18 – 24 d. Lietuvoje vyko keturioliktoji suaugusiųjų švietimo savaitė, kurią organizuoja Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija (LSŠA). Šių metų tema – „Suartėjimai: nuo asmeninės savasties link Europos piliečio". Penktus metus prie savaitės renginių prisijungia ir Kaunatavos biblioteka.

Šių metų savaitės renginiai buvo skirti savęs pažinimui ir supratimui, asmeninės savasties puoselėjimui, savo šaknų paieškai kultūroje, kalboje ir tarmėse, suvokimui, kad nuo mūsų priklauso asmeninė, bendruomenės, tautos.

Šių metų pagrindiniai suaugusiųjų švietimo savaitės renginiai pradėjo žygį per Lietuvą lapkričio 15 d. vykusioje atidarymo konferencijoje Marijampolėje , kurią organizavo Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centras. Čia buvo aptartos pagrindinės suaugusiųjų švietimo idėjos, dalintasi asmeninės savasties ir pilietinio sąmoningumo ugdymo patirtimi, paskelbtas Metų andragogas ir apdovanoti geriausi suaugusiųjų žmonių sąmoningumo stiprinimą skatinantys projektai. Vienas iš apdovanojimų skirtas ir Kaunatavos bibliotekai už 2013 metų nuveiktą veiklą tarmių metams pažymėti.

Jau tapo tradiciją, kad suaugusių švietimo savaitės metu, Kaunatavos biblioteka rengia užsiėmimus kasdien, sukviesdama komandą naujiems darbams. Savaitės metu vyksta akcijos, mokymai, diskusijos. Šiemet daug dėmesio skirta tarmių metais pradėtiems darbams apibendrinti - rinkti vietovardžiai ir užrašyti literatūrine kalba bei žemaitiškai. Taip pat išleistas bei pristatytas pirmasis laikraščio „Vuobols" numeris, kuriame visų metų nuveikti darbai, nuotraukos, pristatyti įžymus kaunataviškiai - knygnešys K. Domkus bei skulptorius St. Šarapovas. Sudarytas grafikas praktinių užsiėmimų, kurie vyks bendruomenės namuose kas savaitę. Pirmas užsiėmimas buvo savaitės mezgėjų diena, į kurią atvyko net mezgėjos iš Žagarės bei Stugių filialo (Joniškio r.). Moterys surengė mezginių parodą, dalijosi idėjomis, mokėsi patikusių raštų, kartu išsikepė tradicinį obuolių pyragą ir nusprendė, kad už poros mėnesių susirinks vėl parodyti kaip sekėsi megzti.

Savaitę vykstantys darbai būna startas visų ateinančių metų veiklai su suaugusiais skaitytojas, tad tikimės kitais metais pristatysime vietovardžių albumą su nuotraukomis, bei antrą laikraščio numerį.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje