Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2014 » „Rašytojos Onos Jautakės knygų slaptąsias duris atvėrus...“

„Rašytojos Onos Jautakės knygų slaptąsias duris atvėrus...“

„Rašytojos Onos Jautakės knygų slaptąsias duris atvėrus...“

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius tęsia projekto „Vaikų literatūros dienos Telšiuose“ susitikimus su vaikų rašytojais, poetais. Spalio 8 d. Telšiuose svečiavosi rašytoja Ona Jautakė, kurios knygos „Gimtadienis su Žvirbliu“ (2009 m.)  ir „Kai aš buvau Kleo“ (2010 m.) pateko į vaikams ir paaugliams išleistų geriausių knygų penketuką. Rašytoja Ona Jautakė gimė ir augo Tauragės rajone. Rašo poeziją ir prozą vaikams bei paaugliams. Dirba Kelmės laikraščio „Bičiulis“ redaktore.

Susitikimas prasidėjo „Ateities“ pagrindinėje mokykloje pamoka šeštokams ir ketvirtokams, „Rašytojos Onos Jautakės knygų slaptąsias duris atvėrus...“, kurią vedė mokytoja Sigita Naglienė. Šeštokai dalijosi savo įspūdžiais, pastebėjimais apie perskaitytas rašytojos knygas, ketvirtokai balsų skaitė O. Jautakės pasaką. Susitikimo metu kūrėja pristatė savo naujausias („Avinėlis Jakobas“, „Atostogos su žvirbliu“ bei „Ponia Pelargonija) ir kiek anksčiau išleistas knygeles („Rožiniai debesėliai“, „Bičių skėčiai“), papasakojo kaip gimsta jos knygų personažai, kaip suteikiami jiems vardai.

Susirinkusiems buvo įdomu sužinoti, kaip O. Jautakė nusprendė tapti rašytoja, kiek jau metų ji kuria, koks jos mėgstamas žanras. Rašytoja atskleidė, kad pradėjusi kurti trečioje klasėje, jog sprendimo tapti rašytoja nebuvo, tiesiog taip nutiko ir kad ji mėgsta įvairią kūrybą, tai atsispindi ir jos knygose. 

Vaikų literatūros skyriuje rašytoja susitiko su V. Borisevičiaus gimnazijos ketvirtokais. Renginio metu viešnia paskaitė eilėraščių iš savo naujausios knygelės ,,Maži paklydimai". Rašytoja tvirtino, kad kiekvienas mes turime savyje kūrybinį pradą, kurį reikia tik pažadinti ir pasiūlė visiems kartu sukurti pasaką. Buvo labai linksma ir įdomu kurti pasaką apie ežį. Ona Jautakė puikiai bendravo su vaikais. Mažieji drąsiai reiškė savo pastebėjimus, mintis. Popietei baigiantis, vaikai apspito rašytoją, dėkojo jai ir prašė autorės autografo. Autorė mielai fotografavosi su popietės dalyviais.

Tikėtina, kad panašūs susitikimai paskatins vis dažniau į rankas paimti knygą ir ugdys jaunąją skaitytojų kartą.

Rūta Savickienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje