Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2014 » NATIURMORTUOSE – ŽIEMA IR NE TIK..

NATIURMORTUOSE – ŽIEMA IR NE TIK..

Dovanos bibliotekininkėms V.Krenciuvienei ir Z.Macienei

Žemaitijon neskubančios žiemos išvakarėse rudens paskutinioji diena liks atmintyje daugeliui varniškių ir gausiam būriui miesto svečių .Mat – lapkričio 30 – tąją Varniuose įvyko graži ir spalvinga renovuoto Kultūros ir jaunimo centro atidarymo šventė. Pilnutėlėje , jaukioje ir šiltoje salėje susirinkę miestelėnai „dyvų dyvais" stebėjosi scenos meistrų – dainininkų, šokėjų ir muzikantų pasirodymus , o dažais tebekvepiančiose vestibiulių (fojė) erdvėse ant molbertų puikavosi vienas už kitą gražesni žiemos natiurmortai ir peizažai, akvarele ir aliejumi atlikti Žemaitijos krašto nepakartojamo grožio vaizdai, prie kurių tiek ateidami į šventę, tiek išeidami iš jos stoviniavo būreliai iškilmių dalyvių.

Net 8 (,, Pagautos akimirkos'') dailiai įrėmintų tapybos darbų pirmą kartą pademonstravo Varnių bibliotekos darbuotoja Zita Macienė. Jos paveiksluose puikavosi nedrąsios žiemos balti pėdsakai, gimtinės palangėse bežydinčios gėlės ir grakštūs žirgai – žemaitukai nuo Žarėnų...

Mėgėjiškų dailininkų darbų fone puikiai atrodė Varnių lopšelio-darželio "Raudonkepuraitė" vaikų darbelių paroda

(" Pelėdžiukų " ir "Viščiukų" grupės).

Erdviame stende žiūrovo akį viliojo VKC dailės studijos tapybos paroda" Antradienio popietės".

Dailininkė iš Vilniaus Jurgita Zakarauskaitė savo paveikslus parodai Varniuose „prisijaukino" dažnai lankydamasi pas savo tetą – Varnių M.Valančiaus gimnazijos mokytoją Z. Rupulienę. Varniškių verdiktui kol kas menininkė pristatė dievinius darbus. Įspūdingai atrodanti, į mistinę erdvę kviečianti drobė „Alėja" primena mėnesienos nutviekstus egzotiškus seno dvaro kaštonus... O „Vieniša pušis" – taip ir guodžiasi savo vienatve Baltijos neramioms bangoms, nostalgiškai dūsaudama dėl taip greit prabėgusios vasaros...

Jurgita Zakarauskaitė yra gydytoja – reabilitologė, tačiau žvelgiant į jos kūrinius įsitikini, jog jos profesija ir laisvalaikio hobis nė kiek nedisonuoja. Atvirkščiai - hipokratiškas pašaukimas, gydytojos rankų švelnumas ir širdies šiluma unisonu suskamba ir visomis vaivorykštės varsomis sutviska tapybos paletėje ir paveiksluose.

Beje, Jurgita turėjo gražią progą Vilniuje lankyti žinomo Lietuvoje dailininko Augustino Savicko privačią dailės studiją, dalyvavo ne viename menininkų plenere Nidoje ir Trakuose, tikėtina, jog su naujais savo kūrybos perliukais Varniuose tapytoja atsilankys dar ne kartą.

Dailės darbų parodos organizatorė ir kuratorė – Telšių K.Praniauskaitės viešosios bibliotekos Varnių filialo darbuotoja Vida Krenciuvienė pastebi ir džiaugiasi, jog vis daugiau jaunųjų varniškių ir pagyvenusių žmonių domisi šia meno šaka, todėl naujai atgimusioje bibliotekoje ir ateityje bus organizuojamos priemonės, ugdančios žmonių estetinio ir dvasinio pakylėjimo supratimą.

Už tokius gražius ir taurius ketinimus, už turiningus renginius bei nuolatinį bendradarbiavimą su Kultūros ir jaunimo centro darbuotojais varniškes bibliotekininkes Vidą Krenciuvienę ir Zitą Macienę šiltais žodžiais pagyrė ir asmenines dovanas joms įteikė šventėje dalyvavusi Telšių rajono savivaldybės Viešosios bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė.

Stanislovas Genutis –
Varnių literatų būrelio „Lyra" pirmininkas.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje