Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Bibliotekų savaitė Nevarėnuose

Bibliotekų savaitė Nevarėnuose

Bibliotekų savaitė Nevarėnuose

Nevarėnų bibliotekoje filiale, įvyko popietė balandžio 23 dieną 14 val.skirta, Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei, kurios tema – biblioteka: informacija ir žinios – kiekvienam!

Popietės metu klausytojai sužinojo apie Jurgines,ganyklinio dieną,pranešėja Ieva Klevienė,apie pasaulinę knygos ir autorinių teisių dieną,tai pat apie šv.Morkaus dieną balandžio 25,kurios metu reikia sėti ankstyvas morkas ir kitas daržoves,papasakojo vyr. bibliotekininkė Vita Ylakienė.

Buvo skaitoma žemaitiškai Irenos Stražinskaitės – Glinskienės poezijos kurinys „Negailiekes onkstei kielis",kurį paskaitė vyr.bibliotekininkė Vita Ylakienė. Žemaitiškai prozą „Meškeriotojai"Lino Ylakio, papasakojo rajone trečią vietą užėmęs skaitovas aštuntokas Modestas Beloglazovas.

Klausytojai sužinojo ir apie žmogaus ilgaamžiškumą,kaip gyventi sveikai ir laimingai.Šias mintis pateikė skaitytoja Irena Tendziagolskienė.

Popietės valandėlė smagiai prabėgo su kavos ir arbatos garuojančiu puodeliu.

Balandžio 24 dieną bibliotekoje buvo paruošta paroda skaitytojos Reginos Gaižauskienės lininės servetėlės nertos vašeliu.

Vyr.bibliotekininkė Vita Ylakienė

 
Savanoris bibliotekoje