Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Nacionalinė bibliotekų savaitė Žarėnų filiale

Nacionalinė bibliotekų savaitė Žarėnų filiale

Nacionalinė bibliotekų savaitė Žarėnų filiale

Balandžio 24d. popietę "Skaitome poeziją" nemažas būrelis vaikų sugūžėjo į biblioteką. Kaip patys vaikai prisipažino, skaityti eilėraščius jiems patinka. Tat ir bibliotekoje jie mielai sutiko eilėraštukus paskaityti drauge. Skaitėme Anzelmo Matučio, Meilės Kudarauskaitės, Janinos Degutytės ir Violetos Palčinskaitės eiles. Skaitymas drauge smagus dalykas, popietėje perskaityta daug įvairių eilėraštukų, ir ne bet kaip, o smagiai ir su užsidegimu. Vaikams buvo pasiūlyta įvairių užduočių.

Balandžio 27d. Popietė "Skaito vaikai! Skaitome kartu!" Skaitydami garsu vaikams įteikiame geriausią dovaną, kurios jis nenumes į kampą, nepames ir nepamirš. Tai nepakeičiama ugdymo priemonė, skatinti suartėti su vaiku, pasinerti į jo pasaulį. Mažiesiems vaikams labiausia patinka skaityti pasakas. Pasakos vaikui praturtina fantazijos ribas. Knygos vaikų gyvenime turėtų užimti tiek pat vietos, kaip ir žaidimai. Garsiniai skaitymai- tai puiki priemonė leidžianti bibliotekininkui ir vaikams pabūti drauge, pabendrauti. Skaitant pasakas balsu, skatinama vaiko meilę skaitymui. Mažieji skaitytojai susirinkę bibliotekoje ir patogiai įsitaisę skaitė H. K. Anderseno pasakų ištraukas, palikdami nebaigtą pasaką, kurios pabaigą turėjo patys sukurti savais žodžiais ir pratęsti pasakojimą.

Balandžio 28d. " Kelionė po Lietuvą internetu"

Kelionėje po Lietuvą internetu dalyvavo dvi grupės. Mažiausieji skaitytojai ir 7-8kl. moksleiviai. Pirmiausia susipažinome su Maps.lt maršrutų paieška. Pasižvalgėme po savo Žarėnų miestelį, pravažiavome visas gatves.

Aplankėme Klaipėdos jūrų muziejų, delfinariumą. Pabuvojome nuotykių parke Šiauliuose, pramogų parke visiems "Ąžuolynė", "Fantazija".

Kelionės internetu vaikams paliko didžiulį įspūdį. Artimiausiu metu vėl keliausime.

Žarėnų filialo bibliotekininkė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje