Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » LITERATŪRINĖ – MUZIKINĖ POPIETĖ VARNIUOSE

LITERATŪRINĖ – MUZIKINĖ POPIETĖ VARNIUOSE

LITERATŪRINĖ – MUZIKINĖ POPIETĖ VARNIUOSE

„Bėga dienos laukais" – taip pavadintas renginys š. m. lapkričio 19 dieną Varnių miesto bibliotekoje įvyko meilės dainiaus Pauliaus Širvio 95 –sioms gimimo metinėms paminėti. Bet prieš savaitę , Telšių rajono K.Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorės V.Černiauskienės iniciatyva Varnių kultūros centre įvyko kūrybinis susitikimas su „Auksinio scenos kryžiaus" laureatu, aktoriumi Andriumi Bialobžeskiu. Varnių literatams tai buvo geras postūmis ir padrąsinimas prisiminant visų mylimą poetą ir dainorių.

Pauliaus Širvio prieštaringo ir komplikuoto gyvenimo takeliais bei klystkeliais vedžiojo literatų būrelio „Lyra" narė Gendvika Čiužienė, popietės dalyviams atskleisdama pačius subtiliausius rašytojo biografijos puslapius.

Eilėraščiu „Aš – beržas" Stanislovas Genutis emocingai „suvirpino" poeto simboliu tapusio,prie kapo Antakalnyje berymančio lietuviško beržo šakeles.

Letuvių kalbos ir literatūros mokytoja – ekspertė Vlada Vengrienė poezijos mylėtojams vartė poeto neapsakomo grožio kūrybos klodų puslapius, tarsi perliukus dosniai dovanodama pačius gražiausius amžininkų ir literatūros kritikų prisiminimus apie skaudžios lemties žmogų – Aukštaitijos krašto meilės posmų kūrėją...

Minorinę Pauliaus Širvio kūrybos apžvalgą praskaidrino M.Valančiaus gimnazijos gitarisčių ansamblio poeto žodžiais atliekamos dainos „Pražydo linai" , „Prie pasakų miesto" ( Vad. mokyt. – S. Jogminas) , o kuplios rožės renginio vedlių rankose simbolizavo ne tik popietės šeimininkių – Z. Macienės ir V. Krenciuvienės padėką, bet ir gyvą mylimo poeto amžiną atmintį.

Mėgstamiausius poeto eilėraščiusius nostalgiškai prisiminė ir susirinkusiai auditorijai pagarsino aktyviausios literatės R.Sarcevičienė, Z.Macienė,R.Bitarienė,V.Vasiliauskienė ir E.Gedminienė.

Turiningo renginio pabaigoje Varnių literatai sprendė orgaizacinį klausimą: iš pirmininko pareigų atsistatydino Stanislovas Genutis , į jo vietą Varnių literatų būrelio „Lyra" pirmininke vienbalsiai išrinkta Gendvika Čiužienė.

Stanislovas GENUTIS.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje